Ispisali smo povijest!

Hrvatski glumci složni: Vatreni su zaslužili da se o njima snimi film, a svi bi rado utjelovili jednog velikog čovjeka

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pod pulskim zvjezdanim nebom i spektakularnim vatrometom otvoren je Filmski festival u Puli

I dok u Zadru novinari američkog CNN-a već snimaju priču o četvorici naših reprezentativaca, hrvatski redatelji iz Pule ponosno poručuju da i Vatreni zaslužuju film. Na svečanom otvaranju govorilo se, naravno, samo o njima, dok su glumci maštali o tome koga bi najradije utjelovili od hrvatskih reprezentativaca. 

Pogledaj i ovo showbuzz Svečanost zatvaranja U Puli svečano uručene "Zlatne Arene" 65. Pulskog filmskog festivala

O srebru zlatnog sjaja govorit će se i prepričavati godinama. Navijalo se u svakom kutku Lijepe naše. I pulska Arena gorjela je u finalu. Plavo-žute boje 65. filmskog festivala zamijenile su bijelo-crvene. Ponos koji je ujedinio Hrvatsku gotovo je nestvaran.

''Ovaj optimizam koji su nam udahnuli, ova nevjerojatna energija, i iznad svega nestvarna ljubav prema Hrvatskoj'', komentira Anja Šovagović. 

''Svi koji su stali na teren su dali sve što su imali u tom trenutku. Skidam kapu do poda. Gospodo, svaka vam čast.'', kaže Goran Karan. 

''To je jedna izuzetno emocionalna situacija i to je čudo nogometa, nogomet izaziva emocije, koje ništa druge ne može izazvat na taj način.'', mišljenje je Vinka Brešana. 

I Goran Navojec smatra da je sam ulazak u finale jedna fenomenalna stvar pogotovo za zemlju od četiri i pol miliona ljudi.

A što je da je, bio je to neviđen spektakl. Četrnaest tisuća navijača povijesnu utakmicu gledalo je u amfiteatru. Sjajni vatreni, slažu se svi, moraju doživjeti i ekranizaciju.

''Ne samo da su zaslužili film, zaslužili su barem jednu dobru, dobru, dobru dramsku seriju na tu temu'', smatra Anja Šovagović. Nataša Janjić pak misli da bi, s obzirom na to da svaki od naših reprezentativaca ima zanimljivu priču, trebali snimiti i nekoliko filmova. 

Ako se film zaista i dogodi, premijeru bi željeli gledati pod zvjezdanim nebom pulske arene. Jer ovaj festival filma najstariji je u Hrvatskoj. Nakon spektakularnog vatrometa, festival je otvoren kratkim filmom "U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga'', u kojem glavnu ulogu ima Goran Navojec. Svećenik u iskušenju nad sladoledom za njega je bio veći izazov od lika kojeg tumači u filmu ''Osmi povjerenik'':

Ovogodišnji festival traje do 22. srpnja i prepun je zanimljivih filmskih poslastica domaće i inozemne kinematografije. Očekuju se brojna lica filmskog svijeta. Savršen tjedan za dogovore o filmu koji bi cijeli svijet sigurno sa zanimanjem pogledao. O grandioznom uspjehu vatrenih još će se dugo govoriti!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene