Otkrivene

Znate ih kao Doris i Vlatku, no to nisu njihova prava imena!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Mislili ste da znate sve o njima, ali ovo čak nisu ni njihova prava imena!

Mnoge su poznate osobe iz praktičnih ili, pak, nekih drugih razloga, birale nešto kraća ili drugačija imena od onih koja im pišu u rodnom listu. Osim onih holivudskih prepravaka, svoje su ime promijenili čak i Pablo Neruda i Che Guevara. Uzmemo li u obzir da su njihova prava imena Ricardo Eliezer Neftali Reyes Basoalto i Ernesto Rafael Guevara Lynch da la Serna, bit će vam jasno i zašto su se odlučili za ove kraće, ali mnogo poznatije inačice.

Pogledaj i ovo Dino Merlin uz njega je bila kći Dino Merlin hitno hospitaliziran nakon što mu je naglo pozlilo, dramatični trenuci zabilježeni su i na snimci

'Meni je najinteresantnija Doris Dragović koja se ustvari zove Dorotea Budimir, mislim da joj tako piše i u dokumentima, nisam ih vidio, ali tako sam čuo', rekao je Jacques Houdek.

Vjerojatno najpoznatije pravo ime koje se potpuno razlikuje od onoga kojim se sada služi je Milo Vasić, kojeg je Rajko Dujmić prekrstio u Jasmin Stavros.

'Kako ti se majka zove? Ja kažem Jasna, aha, onda si Jasmin. Onda me ovako gleda i gleda, kaže okreni se malo, gleda mi profil, imaš grčki nos, imaš kakvo porijeklo iz Grčke? Ja govorim iz Grčke? Pa je, neki pradjeda mije bio Grk, on govori Stavros. Ja kažem molim? Jasmin Stavros. Stavros je inače u prijevodu križ, što znači da sam ja odabran, kao da sam odabran, kao da je to Božja volja. A i postoji jedno mjesto, jako atraktivno mjesto, koje se zove Stavros i ima puno likova u filmovima koji se zovu Stavros', objasnio je Jasmin Stavros.

Kako su domaći bendovi dobili imena? Sve su nam priznali!

Naime, i Stavros je službeno promijenio ime zbog male neugodnosti prilikom prijave u hotel.

'I piše rezervacija Jasmin Stavros, a ja nosim sa sobom iskaznicu na kojoj piše drugo ime, i oni kažu, oprostite gospodine, mi čekamo gospodina Stavrosa i maknu mene i ja tu noć provedem u autu', objašnjava.

Dino Merlin, pravim imenom Edin Dervišhalidović, svoje je umjetničko ime, točnije prezime, prisvojio od benda s kojim je nastupao.

'Mi smo se zvali prvo Lord, ali meni se to nije dopadalo i onda smo rekli, ajde, stavit ćemo u jedan šešir koji je tu bio, kome šta padne na pamet i šta se izvuče, tako će se zvati. I onda smo to sve tako pomiješali i izvukli smo Merlin, svi smo se složili i eto, to je tako, grupa Merlin je egzistirala nekih 5, 6 godina. A pošto su mene kao vođu grupe uvijek zvali Dino Merlin, kasnije, kad sam se osamostalio, eto, zgodno je bilo da se zovem Dino Merlin.

Vlatka Pokos, pak, svoje prezime nije mijenjala iz estradnih razloga, već iz onih emotivnih.

'Sa 14 godina sam ja promijenila prezime, odnosno uzela od moje mame djevojačko prezime, a odbacila od mog oca prezime, prezime od moga oca je Vuković. A što se tiče ovog imena koje se provlačilo po medijima, što je meni zapravo simpatično, Vladana, to nije moje ime, baka me zvala tako iz milja. Kad sam bila zločesta bila sam Vlatka, a kad sam bila dobra, bila sam Vladana', rekla je Vlatka Pokos.

No, kako god se zvali, važno je samo jedno - da se s imenom koje su dobili ili si ga sami odabrali, osjećaju ugodno.

'Evo, Stavros sam već skoro 30 godina. I super!', kaže Stavros.

Cijeli prilog pogledajte u in Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene