I dok većina svijeta trenutačno prati najvažniju sporednu stvar na svijetu, većina Amerikanaca radije uživa u američkom nogometu, bejzbolu ili košarci. Naša Ivana Nanut razgovarala je s holivudskim glumcima koji su joj priznali da Svjetsko prvenstvo ne gledaju. No neki europskog podrijetla prate i oduševljeno govore o vatrenima - Luki Modriću i Dejanu Lovrenu.

Galerija


Nogomet možda jest najvažnija sporedna stvar na svijetu, no ako pitate Amerikance, čut ćete drugačiji odgovor. Na televizijskom festivalu u Monte Carlu većina holivudskih glumaca Svjetsko prvenstvo u nogometu ne gleda s jednakim zanimanjem poput nas. Možda zato što su Amerikanci ostali bez svjetskog prvenstava nakon 32 godine.

Vezani članci Ćiro Blažević (Foto: AFP) ''Trener svih trenera'' odriče se te titule: ''Je**m ti moj egoizam, nacija gleda hoće li biti sretna ili neće'' Duško Lokin (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL) Obećanje ludom radovanje ili? Evo što su to sve zvijezde spremne učiniti ako Hrvatska osvoji Svjetsko prvenstvo!

''Ne znam zašto ali meni je to sramota. Volio bi da više gledam s ostatkom svijeta, volio bi da mjerimo u centimetrima, ili da temperatura je u celzijevima'', kazao je Ben Feldman.

Za vrijeme festivala u Monacu, hrvatska reprezentacija pobijedila je Nigeriju 2:0, a povijesna pobjeda nad Argentinom još se nije dogodila.

Luka Modrić slavi pogodak protiv Nigerije (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Luka Modrić slavi pogodak protiv Nigerije (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Foto: Igor Kralj/PIXSELL

''Čekam vidjet Messija. Maradonna je dobio World Cup. Messi sve dobiva. Osim ako je protiv Hrvatske onda nemaju šanse'', govori Shemar Moore.

I dok su zvijezde američke popularne serije SWAT itekako bile u pravu, njihov kolega s Haitija, koji je u Los Angelesu osnovao nogometni tim Holywood United, obožava i naše Vatrene.

''Sjećam se World Capa 98. kada je Hrvatska počela tako dobro, impresionirala sve, al imala je lošu tekmu. Hrvatska ima super sportaše, svugdje imate talente. Volim Hrvate, Modrić, sjajan je, većina ih je u super klubovima'' kazao je Jimmy Jean Louis.

Luka Modrić slavi pogodak protiv Nigerije (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Luka Modrić i Zlatko Dalić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Foto: Igor Kralj/PIXSELL

''Luka Modrić igra za Real, Lovren igra za Liverpool, moj tim. Na svjetskom prvenstvu vidiš zvijezde koje voliš i igraju za svoju zemlju. Ronaldo je bio impresivan'' govori Ioan Gruffudd.

Luka Modrić slavi pogodak protiv Nigerije (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Dejan Lovren u utakmici protiv Argentine (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Što su još rekli o nogometu pogledajte u našem video prilogu. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.