Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za njim pate žene diljem Hrvatske, a sada je otkrio svoje ljubavne planove.


Vodimo vas u Komižu gdje je pobjednik prvog Celebrity Masterchefa Luka Nižetić prošle godine otvorio svoj fun, food i wine bar. Naša ekipa provela je 24 sata s popularnim Splićaninom koji nam je otkrio svoje najveće specijalitete, kako je uredio svoju kulinarsku oazu, ali je i progovorio o ljubavi. Njegova sestra Petra nam je ispričala kako izgledaju njihove svađe i tko na kraju prvi Popusti.

Vezani članci Luka Nižetić (Foto: Instagram) Ljetne su vrućine pri kraju, ali fotke našeg slavnog pjevača i dalje podižu temperaturu Daniel Tschatchler i Ivan Jug (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Chef koji je morao otići jer je prigovorio gostima: "Cijeli moj tim je dao otkaz nakon objave priče u medijima"

Na komiškoj rivi, "u zaleđu" ribarskih brodica Luka Nižetić je lani s prijateljima otvorio neobičan restoran. Budžet je bio vrlo skroman pa ga je uredio starim i odbačenim stvarima, nakrcao sitnicama koje mu daju toplinu dnevnog boravka i stvorio originalan ambijent.

'Ustvari bilo je sve nekako ho-ruk jer smo poprilično kasno lani uopće ušli u ovu cijelu priču, tek na pola sezone i onda je bilo ono, snađi se druže. Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može. Ljudi su dolazili sa stvarima iz svojih kuća, mi smo donijeli nešto iz Splita, nešto smo nabavljali na buvljacima, nešto u second hand shopovima, u reto centru', kaže Luka.

Luka NIžetić je muškarac u kuhinji koji zna što radi!

Lukinu kulinarsku oazu gosti su zavoljeli u rekordnom roku.

Pobjednik prvog Celebrity Masterchefa svojim je gostima ponudio primamljiv jelovnik, a specijalitet su mu burito od kozica i šalša.

U posljednje vrijeme najomiljenija pjevačeva namirnica postao je kralj mahunarki - bob.

'Pa onda radim gulaše od boba, juhu od boba, paštetu od boba, sladoled od boba, sushi od boba, ha ha, šalim se', objašnjava.

Osim privatno, sa dvije godine starijom sestrom Petrom sjajno funkcionira i poslovno, no i oni se poput svakog brata i sestre tu i tamo znaju posvađati.

'Znamo se dignut i on i ja na lijevu nogu i zna biti svega, ali u principu to se vrlo brzo sredi. Uglavnom pokušavamo to sredit u 4 oka, tako da nema puno tarapane po lokalu', kaže sestra Petra.

Iako njegovi obiteljski korijeni vuku s Brača, kojeg obožava, u Komižu se zaljubio na prvi pogled pa ne čudi što je upravo ovdje odlučio ostvariti svoj san.

U ugostiteljskim vodama nije završio zbog egzistencije jer od pjevanja živi odlično već 10 godina, a kalendar koncerata ispunjen mu je do kraja ljeta. Popularni Splićanin je, priznaje, ovaj posao zamišljao puno romantičnije no, kuhanje je, kaže, ipak kruh sa 7 kora.

'Ono kao film Julie & Julia i to. Znači, kao to se malo kuha pa ljudi probaju, teška romantika, filmski. Međutim, sve je, samo ne to. Ovo je baš ono kao fizički rad u kuhinji, na vrućini, pazit na namirnice, teško ludilo, ali super da sam sebe ubacio u vatru jer ja tako najbolje funkcioniram, mogu najviše izvući iz sebe', kaže Luka.

Strast za kuhanjem osjetio je još u djetinjstvu pa je omiljena igračka malom Luki bio lonac.

'Ja sam i bubnjao po loncima i kuhao sam i onda sam počeo frigat jaja i pomfrit i to sve vrlo rano. To sam znao sa 6-7 godina. Eee, što me gledaš, što ti je? Pitaj mi mater ha ha', našalio se.

I za kraj, svestrani Luka nam je otkrio kako je njegov ljubavni status nepromijenjen - još uvijek je solo.

'Pozabavit ću se oko ljubavi na zimu jer mi je zima puno onako sivlja i dosadnija i tad treba ono grijanje. Ja sad nemam vremena, sad me grije kuhinja i grije me sunce i moram šalabajzat okolo, svirat, kuhati i to', priznaje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook