''Ostavio je trag...''

Vijest o preranom odlasku Akija šokirala je cijelu regiju: ''Nešto me steglo u grlu, prošlo je tisuću slika''

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Neda Ukraden Zoran Predin (Foto: Dnevnik.hr) - 2 In Magazin: Hanka Paldum - 7 Hanka Paldum In Magazin: Aki Rahimovski - 2 In Magazin: Aki Rahimovski - 3 In Magazin: Aki Rahimovski - 4 In Magazin: Aki Rahimovski - 5 In Magazin: Aki Rahimovski - 6 In Magazin: Aki Rahimovski - 7 +6 In Magazin: Aki Rahimovski - 8 Galerija

''Aki je bio čovjek nevjerojatne muzikalnosti i energije'', s tugom u glasu ispričala je za In magazin njegova kolegica Neda Ukraden, a njihovih zajedničkih nastupa prisjetila se Hanka Paldum koja ga je opisala vanserijskim i posebnim u svakom pogledu. Zoran Predin i Momčilo Bajagić ispričali su kako su poznavali dragog Akija 40 godina, jedan mu je napisao pjesmu a drugi će ga se zauvijek sjećati kao duhovitog i zabavnog rokera.

Vijest o preranom odlasku Akija Rhimovskog šokirala je cijelu regiju. Koliko su ga voljeli I izvan granica Lijepe naše, pokazuju i reakcije glazbenika na Balkanu koji su živjeli uz njegovu glazbu. Brojne zvijezde iz susjedstva oplakuju odlazak ovog velikana. Nedu Ukraden vijest o njegovu odlasku zatekla je u dalekom Salt Lake Cityju.

Pogledaj i ovo In Magazin: Kristijan Rahimovski Arena puna emocija! Parni Valjak održao koncert u čast Akija Rahimovskog, Kiki Rahimovski emotivno o ocu: ''Pokušavam biti dovoljno jak''

''Nalazim se na jednoj turneji gdje me zatekla vijest o smrti kolege dragog i uvaženog Akija. Aki je bio čovjek nevjerojatne muzikalnosti, čovjek koji je imao jedan specifičan stil interpretacije i čovjek nevjerojatne energije, velika je šteta nastala'', rekla je Neda Ukraden. 

S velikom tugom u glasu, Momčilo Bajagić, koji je i kreativno surađivao s Akijem i “Valjkom” tijekom osamdesetih, prisjeća se njihova prvog susreta, onog prije više od 40 godina.

''Čuli smo da su doveli nekog momka koji ima neobičan glas i onda je  postao je Parni valjak. Sećam se prvog albuma, bio je to najveći hit. Kasnije sam ga upoznao kad sam počeo svirati profi u čorbi i često smo se sretali na raznim festivalima, događajima, zajedničkim svirkama, bio je duhovit zabavan. Dobrica, dobar tip nisam čuo nikad da je netko imao problema s njim'', govori Bajaga. 
Slovenski glazbenik i vođa benda "Lačni Franc" s Akijem Rahimovskim sprijateljio se prije 40 godina.

''Jako me rastužila vijest da je umro moj Aki, prijatelj i kolega. Upoznali smo se snimajući jednu pjesmu, negdje sredinom 80-ih i od tada ostali prijatelji. Družili smo se po raznim areodromima, snimanjima novogodišnjih programa uvijek kad bi bio u Zagrebu i Ljubljani našli bi se, podružili'', priča Zoran Predin i dodaje. 

''Danas vidim da gotovo svaki kolega u Sloveniji ima fotku s njime, bio je omiljen, osebujnog glasa sigurno. Prvi glas hrvatskog pop rocka i čovjek koji je dizao na noge arene i stadion, s druge strane, vodio je privatni život. Kako da kažem, imao si osjećaj u društvu da se posvetio tebi, da, široka duša, veliko srce su svi prepoznali u njemu'', rekao je. 

''Zadnji put sam ga vidio prije dvije, tri godine kad se odselio u Sloveniju, oženio, dobio dijete i išli smo vidjeti kćerku i da ga posjetimo'', ispričao je Predin. 

Kraljica sevdaha Hanka Paldum dijelila je pozornicu s velikim rokerom. Njegov blagi osmijeh i najljepši anđeoski glas, kaže, ostat će zauvijek u njezinu srcu.

''Čuvši tužnu vijest da nas je i Aki napustio pored dragih znanih i neznanih kolega koji su ostavili trag na našem nebu, pomislila sam nije moguće, nije valjda, baš mi je nešto stalo u grlu. U sekundi prođe hiljadu slika, događaja, detalja koji me vezuju za našeg dragog Akija. Bilo je zajedničih koncerata, druženja, bilo je svega onog što će ostati meni u pamćenju na jednog predivnog predobrog čovjeka, a njegov glas i umjetnost, pjesme, emocije koje je iznosio teško je reći jer ljudi su zavoljeli njega i pjesme kao solistu. Bio je vanserijski, poseban u svakom pogledu'', zaključila je Hanka. 

I doista, bio je umjetnik besprijekornog talenta i nezaboravnog glasa. A kako je ostavio neizbrisiv trag na ovim prostorima, svatko će ga se sjećati na svoj, jedinstveni način.

''Ostalo je toliko divnih pjesama koje će biti trajan dokaz i svjedok postajanja njegove sjajne karijre i fantističnih hitova koje smo svi voljeli, počivaj u miru dragi Aki i iskrena sućut obitelji'', rekla je Neda Ukraden. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Céline Dion (Foto: Getty Images) Celine Dion (Foto: Profimedia) Celine Dion (Foto: Profimedia) Celine Dion (Foto: Profimedia) +19 Celine Dion (Foto: Getty) Celebrity Glazbena diva zbog teškog zdravstvenog stanja više ne može ustati iz kreveta, već je otkazala brojne koncerte, a upitan je i onaj u Zagrebu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene