Kraljica sevdaha

Hanka Paldum otkrila nam je tajnu svoje mladolikosti: "Kao da mi je 17 godina"

Hanka Paldum (Foto: Dnevnik.hr) Hanka Paldum (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Hanka Paldum (Foto: Dnevnik.hr) Hanka Paldum (Foto: Dnevnik.hr) Hanka Paldum (Foto: Dnevnik.hr) Hanka Paldum (Foto: IN Magazin) +0 Hanka Paldum (Foto: IN Magazin) Galerija

Hanka Paldum 14. listopada u dvorani Vatroslava Lisinskog svoje će obožavatelje povesti na novo glazbeno putovanje. Za IN magazin prisjetila se kako je prošao njezin prvi zagrebački nastup te povjerila što misli o glazbenoj situaciji u regiji i priznala koga najviše cijeni u Hrvatskoj. Našem Bojanu Kosijeru otkrila je i tajnu svojeg mladolikog izgleda i ženstvenosti, zbog čega i danas slovi kao jedna od najljepših dama na našim prostorima.

Vrijeme Hanke Paldum vrijeme još traje, i to već četiri i pol desetljeća, koliko je na glazbenoj sceni. Zagrebačku publiku osvojila je davno, a i danas se sjeća svojeg prvog nastupa u glavnom gradu Hrvatske 1982. godine.

Pogledaj i ovo In Magazin: Angelina Mango - 4 Posebna djevojka Glavna konkurentica Baby Lasagne po prvi put u Zagrebu, evo što je imala reći o njemu: "Neki dan sam ga srela!"

"Dakle, snimao se koncert, nije se prenosio i dijelove koncerta su kasnije puštali na radiju uz sjajnu kritiku tog mog koncerta i nastupa", otkrila nam je Hanka.

Svaki dolazak u Zagreb, odnosno Hvatsku, u njoj budi posebne emocije.

"Ta hrvatska muzička scena mene je nekako prihvatila kao svoju i ja se tako i osjećam ovdje, da sam u svojoj državi, da sam u svojoj zemlji. Tu su meni posebno dragi Josipa Lisac, Gabi Novak, Tereza Kesovija, to je ta jedna generacija koja je obilježila jedno vrijeme koje je, nažalost, poprilično iza nas, ali sve to što su oni uradili, ostavili su tako dubok trag za generacije koje dolaze", zaključila je Hanka.

Dubok trag ostavila je i ona svojim brojnim hitovima, a najdražu pjesmu, kao i stih koji bi je najbolje opisao, ne može izdvojiti.

"Prije bih, čini mi se, mogla izdvojiti pjesme koje sam se pokajala da sam ih snimila, a one, dakle, nisu vrijedne spomena, nego one koje sam otpjevala i koje je narod zavolio", objasnila je.

Jedan od njezinih hitova koji zagrebačka publika najviše voli jest pjesma "Zelene oči", koja na početku nije bila prema njezinu ukusu te ju je procijenila kao nezahtjevnu.

"Nakon toga pjesma 'Ja te pjesmom zovem', koja se jako rado sluša i 'Pamtim još', a nakon tih 'Što svaka žena sanja', 'Zlatne žice' i, naravno, sevdalinke", otkrila je Hanka.

U životu ju, tvrdi, ništa ne umara osim, katkad, ranog ustajanja jer jako kasno ide spavati. Kraljica sevdaha otkrila nam je i tajnu svojeg mladolikog izgleda i izuzetne ženstvenosti, zbog čega i dalje slovi kao jedna od najljepših žena na ovim prostorima.

"Meni nije teško jer ja imam genetski dobru kožu, dobar ten. Majka mi je u 81. godini umrla bez ijedne bore na licu. Ima to svoje. No jako je važno čistiti dušu jer čista duša zapravo je refleksija na licu i u očima. Ja jednostavno nemam mira, ja imam osjećaj kao da mi je 17 godina, kao da sam djevojčica koja se još nije dokazala, djevojčica koja još uvijek istražuje nešto, očekuje, ali nikad previše. Ja nikada ne zadajem sebi neke velike ciljeve", objasnila je svoju tajnu.

Kraljica sevdaha današnjom situacijom na glazbenoj sceni u regiji nije oduševljena.

"Došlo je neko vrijeme kada se stvara neka vrlo čudna muzika, neka muzika koja ljude dovodi do nekih frustacija, izbacuje ih iz kolosijeka. Ja volim, slušam i snimam takvu muziku koja oplemenjuje", rekla je Hanka. 

U to će se njezina publika ponovno moći uvjeriti 14. listopada na koncertu u Lisinskom, njezinoj najdražoj dvorani u Zagrebu. Uz prijatelje Đelu i Paulu Jusić potporu će joj pružiti i orkestar Radio-televizije BiH te posebni gosti.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Kristina Penava (Foto: Instagram) - 3 Kristina Penava (Foto: Instagram) - 10 Kristina Penava (Foto: Instagram) - 8 Kristina Penava (Foto: Instagram) - 9 +6 Kristina Penava (Foto: Instagram) - 1 Celebrity Saznajte sve o ženi koja je zaludjela Hrvatsku, a za sve su krive mandarine

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene