Iako joj je poziv zapravo skladanje i klasična glazba, Hana Huljić jednako uspješno plovi i estradnim vodama. Objavila je svoju treću pjesmu pod nazivom Sedmo nebo, koju je snimila u hotelskoj sobi.

Galerija


''Vozila sam se Jadranskom magistralom ljeti i pao mi je napamet refren, melodija refrena i snimila sam to na diktafon i zaboravila'', započela je Hana svoju priču. 

Vezani članci Hana Huljić - 1 Mlada glazbenica Hana Huljić predstavila novu pjesmu "Superman" o razočaranoj ženi Tonči Huljić - 4 Tonči Huljić progovorio o glasinama da ima koronavirus, pa otkrio da se s obitelji testira svaki mjesec

No prilikom putovanja u Kinu našla je svoju snimku i tako je nastala pjesma ''Sedmo nebo'' koja je na objavu čekala čak dvije godine.

''Onda smo u hotelskoj sobi izolirali zvuk s jastucima. Snimila sam neki demo na njegov mobitel i on je sutradan u busu već na laptopu radio aranžman'', priča. 

Na brojnim putovanjima po svijetu veseli ju kupnja predmeta kao što su klavijature. Danas na instrumente a prvu plaću je potrošila na....

''Vjerojatno na hranu, vrlo vjerojatno na hranu jer veliki sam, mi bi rekli u Dalmaciji - bonkulović. Volim jest. Ne mogu se sad konkretno sjetiti, znam da su to bile neke dnevnice kad sam u osnovnoj školi pjevala u zboru u nekim operama i mislim da sam onda izvela prijateljice na pizzu'', prisjeća se. 

No iako veliki gurman još otkriva je li i dobra kuharica.

''Zasad još nisam toliko dobro otkrila da jesam. Znam se snaći, onako volim improvizirati s nekim varivima, ali s mesom sam još na vi, ali o tom potom. Naučit ćemo'', kaže. 

S kuhanjem se snalazi no ples joj zato dobro ide. Pokazala je to i u spotu za pjesmu ''Sedmo nebo'' koju je u potpunosti sama osmislila.

Ova samozatajna glazbenica rijetko govori o svom privatnom životu. Zna se tek da ima dečka, no ipak nam je otkrila kad je ona u sedmom nebu.

''Bila sam u sedmom nebu kada mi je pjesma izašla jer sam se stvarno toliko iscrpila oko realizacije svega, to bi možda mogao biti taj neki osjećaj. Napokon je sad sve gotovo'', kaže. 

I ovaj put pjesma ima i hrvatsku i englesku verziju. Englesku je napisala Hana, a za hrvatsku verziju u pomoć je uskočila mama Vjekoslava.

Pisanje pjesama za nju je hobi. Kako kaže ne bi se mogla zamisliti da nekome drugom napiše pjesmu iako joj je glazba u genima.

''Kad sam bila mala, obožavala sam CD od Magazina kad je Jelena tek došla, ''Nebo boje moje ljubavi'', to je bilo i Petrov naravno prvi CD. Jer nisam mogla izbjeći te pjesme dok su nastajale, ja sam ih već znala i slušala. Sjećam se da mi je prvi strani izvođač kojeg sam kao dijete volila bio Bob Marley'', otkrila nam je. 

Danas ipak više preferira svoj stil s kojim polako ali sigurno Hana stvara svoje mjesto na estradnom nebu, a kako nam se čini tu će se zadržati još dugo - dugo.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Jagoda Kumrić u problemima: "Što će mi baba reći kada ovo vidi?!" I Drugo ime ljubavi