Otvoreno progovorili

Nakon 40 godina - nedostaje li im raskalašeni život rock zvijezda?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon SAD-a, Kanade, Njemačke i Austrije svjetska turneja kojom Bijelo dugme obilježava svojih 40 godina, zaustavila se u Dubrovniku.

Goran Bregović i Alen Islamović odlučili su proslaviti 40 godina legendarne grupe Bijelo dugme velikom svjetskom turnejom na kojoj će posjetiti još desetak hrvatskih gradova.

Pogledaj i ovo showbuzz 8. kolovoza Bijelo dugme u Puli - potvrđen nastup Tife!

'Veselo je, ja imam osjećaj da je veselo. Bar se ja lipo zabavljam. pretpostavljam ako se ja dobro zabavljam da se i drugi dobro', kaže Goran.

'Sad u zadnje vrijeme rade i emocije. Pošto smo malo više u godinama i ja i Goran, onda nam malo više rade emocije', dodaje Alen Islamović.

Mnogi su se pitali zašto je za pjevača ove turneje Brega odabrao Alena Islamovića, a izostavio Željka Bebeka i Tifu!

'Nekako sam htio da ne gledam na to Bijelo dugme kao na nešto iz Muzeja, kao na nešto što je mrtvo, što bi trebalo konzervirati, čuvat. Nego na nešto što je živo jer vidim to je očito živa muzika, to se svuda svira', objašnjava Goran.

Upravo je Bijelo dugme Alenu bilo ostvarenje snova. Ne žali ni zbog čega.

'Ja sam sanjao svoj dječački san. Kad bi ga sanjao i u ovim godinama, ja bi molio onog tko crta te snove da mi ponovo, da me vrati u mladost ja bi sve ponovio', objašnjava Alen.

Brega nam otkriva zašto nije napisao više pjesama za legendarnu grupu.

'U staroj Jugoslaviji je bio taj porez nesretni od 90 posto. Tako da je Bijelo dugme malo radilo. Cijela karijera mislim da nema ni sto pjesama. Vrlo malo. Toliko pišu profesionalni kompozitori godišnje', kaže Goran.

U prepunom klubu Revelin nastupili su Goran Bregović i Alen Islamović!

Bez obzira na broj pjesama, članovi grupe živjeli su punim plućima, poput pravih rock zvijezda.

'Ne mogu reć da nije tog bilo, je! Ali što se tiče drige, ne! Kod mene, droga i alkohol, ne. Ja ako sam šta konzumirao onda je to bilo par pića, par piva, gemišta ostalo ne', priznaje Alen.

'Znate kako krenete da svirate gitaru jer se to dopada djevojčicama, onda odjednom otkrijete da vam je to glavni hobi. Onda ustanovite da će vam taj hobi bit zanimanje. I onda se na kraju uspostavi da nikad ništa niste radili nego samo to', kaže Goran.

Goran Bregović već godinama uživa status vrsnog glazbenika, čiji su nastupi diljem svijeta vrlo posjećeni. Svoju tajnu uspjeha nije nam želio otkriti.

'Pa ne znam. Nema tu nekog naročitog recepta. To je kao što se popnete na biciklu, kad ste već jednom tamo vrtite pedale, inače padate, e sad, dokle stignete!', priznaje.


Prije samog koncerta u Dubrovniku je predstavljena i knjiga ''Šta bi dao da si na mom mjestu'', u kojoj je Bijelo dugme predstavljeno kao najvažnija pojava u kulturi Jugoslavije u zadnjoj četvrtini dvadesetog stoljeća. Alen Islamović priprema i svoju knjigu.

Bijelo dugme će ovog ljeta i krajem godine održati još desetak koncerata i u Hrvatskoj. Idealna prilika da provjerite kako ovi rokeri danas zvuče uživo.

Prilog u cijelosti pogledajte u inMagazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene