Posljednjih godina pjevačice kao da se natječu koja će razgolićenošću u videospotovima privući više medijske pozornosti.


Takvi pokušaji privlačenja pozornosti počeli su graničiti s dobrim ukusom, a pojedini istupi čak s vulgarnošću. Je li za današnje djevojčice obnaživanje i pretjerano naglašen seksepil, koji im se servira, poželjni model ponašanja? Kako to utječe na njihov razvoj ali i položaj žene u društvu - pokušala je doznati naša ekipa inMagazina.

Vezani članci Zbor Supertalent, Martina Tomčić plače (Foto: Screenshot Nova TV) Martina Tomčić o imidžu najstrože članice žirija: ''Nikad se nisam išla protiv toga boriti...'' Katarina Baban (Foto: Nova TV) Ona je fatalna plavuša koja voli janjetinu i cajke, a ne bi se bunila da u klinču završi s Bradom Pittom

Ivan Zak objavio atraktivan spot za pjesmu 'Pretjerujem': 'Snimanje je bilo čisto zadovoljstvo'

'Mislim da će žena sa svojim tijelom, ako je dobro oblikovano i ako dogovara tim standardima, da će se naći u medijima i da će vjerojatno zarađivati novac'
, smatra Sanja Srnavka iz udruge B.a.B.e. te naglašava da je tada tijelo počinje gledati kao proizvod, a starenje kao najveći neprijatelj.

Jelena Rozga predstavila novu pjesmu i spot 'Kraljica'

'Nastaje konfuzija u glavi - ako ideš od vrtića na vjeronauk i slušaš o braku kao jedinoj zajednici koja se prizna i obitelji kao svetinji, a s druge strane vidite tko se nalazi u medijima... onda nastaje zbrka u glavi', ističe Srnavka. I psihologinja Ljubica Uvodić Vranić dala je svoje mišljenje na tu temu. 'Živimo u takvom okruženju u kojem se zapravo sve radi o nekoj zaradi i nekoj komercijalizaciji, pa se čovjek odriče i vlastitog odgoja i vlastitog stida i srama da bi zaradio koju kunu. Zaboravlja se da je ono što je pomalo skriveno i da je ono što se pomalo naslućuje možda puno zanimljivije nego kad se sve pokazalo i kad se više nema što gledati', zaključuje psihologinja.

Cijelu priču pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook