Legendarni glumac iz serije "Bolji život" preminuo je 1. siječnja, a vijest o njegovoj smrti na društvenim mrežama je objavila njegova kći Mina.

Galerija


Netom nakon što se Hrvatskom proširila vijest o iznenadnoj smrti Ive Gregurevića, doznalo se da je glumački svijet napustio još jedan velikan.

Vezani članci Andrea Šušnjara i Mario Juričić Andrea Šušnjara uklonila sve fotke s dečkom s društvenih mreža, pa poslije raznih šuškanja objasnila što točno stoji iza toga! Tomislav Bralić - 1 Tomislav Bralić ispričao kako održava glazbenu kondiciju, a i što će sve otkriti knjiga o 35 godina postojanja Klape Intrade

U 73. godini života u Beogradu je preminuo legendarni Marko Nikolić. Giga Popadić otišao je u "Bolji život".

Legendarni glumac iz serije "Bolji život" preminuo je 1. siječnja, a vijest o njegovoj smrti na društvenim mrežama je objavila njegova kći Mina.

Marko Nikolić bio je proslavljeni kazališni, televizijski i filmski glumac. Diplomirao je na beogradskoj akademiji, a ostvario je uloge u više od 80 filmova i TV serija. No najveću slavu stekao je glavnom ulogom Dragiše Gige Popadića u TV seriji "Bolji život", koja je od 1987. do 1991. rušila rekorde gledanosti u bivšoj Jugoslaviji.

"Mi smo dobili prvih 12 epizoda, ja sam sam sebi rekao, ovo ne smiješ da propustiš, lopta ti stoji na jedanaestercu, biraj u koji ćeš ugao da gađaš. Znao sam da će ovako biti. Moja žena i moja ćerka stalno se pitaju, da li sam ja bio ovakav kakav sam sad, ili sam postao ovakav zato što sam igrao Gigu Moravca. Znači da su oni pogodili, da to jeste u svakoj srednjoj klasi, ja sam jedan običan čovjek koji ima ženu apotekaricu, koji ima istu bednu platu kao ja i tako dalje", izjavio je Nikolić jednom prilikom.

"Bolji život" vrlo je kritički, za svoje vrijeme, obrađivao aktualne teme, a kultna serija na popularnosti ne gubi ni tri desetljeća nakon prvog emitiranja.

"Djeca gledaju mnogo i uopće ne pitaju zašto jedni drugima govore druže ili kako to sindikat vodi u Grčku žene ili kako se to dele polutke, svinje iz kamiona ili usmrdela riba, uopšte se ne pitaju".

Među filmovima koje je snimio su Prvi splitski odred, Grlom u jagode, Montevideo, Bog te video! i Parada. Dobitnik je nagrade "Pavle Vuisić", koju dodjeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za životno djelo.

Glumio je gotovo do posljednjeg trenutka, prije negoli što je otišao u bolji život. Cijeli video pogledajte u prilogu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.