Na subotnjem koncertu u rasprodanoj zagrebačkoj Areni Gibonni je još jednom potvrdio zašto je jedan od najvećih. A tijekom koncerta emotivno se prisjetio i Olivera.

Galerija


Već od prvih taktova „Dvije duše", s kojima je započela subotnja Gibina glazbena čarolija u najvećoj hrvatskoj dvorani, njegova vjerna publika uglas ga je pratila puna tri sata...

„Moja publika čita, moja publika sluša muziku, nije zavedena, ne možeš ih zavesti nekim trendovima, jer da ih možeš zavesti trendovima, svi bi otišli od mene, kad bi gledali što je moderno, nego ljudi imaju svoj ukus, svoju kičmu i znaju što vole!“ govori Gibonni.

Gibonni održao veliki koncert u Areni Zagreb (Foto: Pixsell)
Gibonni održao veliki koncert u Areni Zagreb (Foto: Pixsell)

Splitski glazbenik priznao nam je da mu je upravo njegova publika, koja je uz njega već četvrt stoljeća, omogućila njegov najveći životni uspjeh. „Nisam dugo morao raditi kompromise. Mislim da je to najbolje od svega. U biti, zahvalan sam publici. U jednom trenutku kad je publika svratila pažnju na moj rad, to je bio trenutak kad je meni uspjeh omogućio nekakvu autonomiju u odnosu na menadžere, medije, diskografske kuće...", iskren je Gibo.

I dok je redao hit za hitom na pozornici mu se pridružilo čak 60 vrhunskih glazbenika. Za mnoge je najemotivniji trenutak koncerta bio kad je Gibonni publici povjerio da mu je iznimno teško jer s njima nije njegov, kako kaže, brat Oliver Dragojević.

Oliver Dragojević (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL)
Oliver Dragojević (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL)

„Najjednostavniji je od svih nas i najnormalniji je od svih nas. Beskrajno ga volim i šaljemo mu sve najljepše misli, energije i molitve. Mislim da mu svi žele sve najbolje. Možda je on najvoljeniji čovjek u našem narodu. Ne postoji nijedna osoba, bilo da se radi o taksistu ili nekome na blagajni da ne pita za njega i pozdravi ga.

Osvrnuo se i na izjave Zlatka Pejakovića u emisiji „Petkom s Petkom" kako Oliver nije legenda, za što je kasnije rekao da je bilo u šali. „Nije to naš svijet. Mislim da njega tako promatrati totalno promašeno. Njega treba gledati izdvojeno. On je poseban, potpisujem na svim jezicima svijeta da je to istina!" zaključio je Gibo.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.