Ivana Petković, danas Čevra, u mnogim stvarima se promijenila u odnosu na tada.


Devedesete - zlatno doba u kojem su naše misice gotovo bez iznimke osvajale visoka mjesta na izboru za Miss Svijeta. Među njima je i Ivana Petković koja je '99. ušla među deset najljepših.  Ivana Petković, danas Čevra, u mnogim se stvarima promijenila u odnosu na tada. ''Tada sam bila mlada djevojka koja je imala veliku odgovornost predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss Svijeta. I za mene je to bio na neki način izazov jer sam kao djevojčica bila puno introvertiranija'', rekla je Ivana Petković Čevra, Miss Hrvatske 1999.

Ivana Petkovic (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)


Ivana se nakon osvojene titule povukla iz domaćeg javnog života i deset je godina uspješno gradila internacionalnu manekensku karijeru. Ipak, svog mandata najljepše Hrvatice dobro se sjeća.

''Ja se sjećam kada je pokojni predsjednik Tuđman umro pa smo mi počasno stražarili uz njegov grob, lijes. Bilo je tu predivnih humanitarnih inicijativa, imala sam zaista čast upoznati predivne ljude'', otkrila je Ivana.

''Lijepo iskustvo koje je sad negdje arhivirano u nekim kutijama ispod moga kreveta u djevojačkoj sobi'', kazala je Ivana koja bi bez problema opet mogla osvojiti laskavu titulu.

Ivana Petkovic (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)


''Iza mene je tada bilo i deset godina bavljenja modelingom. Ne bih rekla da to postane nekakav stil života, ali imate svijest o prehrani, svijest o lijepome, o brizi za sebe. Vjerujem da je tu i nekakva genetika koja ima svoje djelovanje'', priznala je.

Danas živi svoj san. PR-menadžerica je u jednoj internacionalnoj kozmetičkoj kompaniji, u sretnom je braku i ima dvoje djece.

''Naporno je, logistički je vrlo zahtjevno, međutim to je ono čemu ja težim. Meni je u životu najvažnije imati zdravi balans'', kazala je Ivana i dodala sljedeće. ''Ja zaista ne bih mogla biti 20 sati dnevno posvećena samo poslu i da u tom trenutku moja obitelj pati, i obrnuto''. 

Ivana Petković (Screnshoot: IN Magazin)


Iako će mnogi reći ''lako njoj izgledati dobro, ona je misica'', svoju besprijekornu liniju Ivana održava redovitom tjelovježbom. ''Boks je sport koji meni osobno mentalno najviše odgovara'', priznala je Ivana.

Kad ne boksa, šapnula nam je, voli pjevati. Katkad nastupa sa svojim zborom. Ivana, kaže, ne planira pohod na domaću glazbenu scenu. Iako bi joj u tome, kao i svemu, potporu dao njezin suprug. Ivan i Ivana u ljubavi su već deset godina, a u bračnu su luku uplovili u prosincu 2009.

''Kod mene i supruga, ja bih stvarno mogla reći da je to bila ljubav na prvi pogled. ne bih ga sad htjela previše hvalit da se ne umisli ako će ovo gledati. Ali zaista, kada smo se upoznali, zaista sam osjećala kao da je netko odapeo amorovu strelicu'', priznala je Ivana.
Ivana Petković (Screnshoot: IN Magazin)

Sretna i zadovoljna, majka i supruga, uspješna poslovna žena i još k tome misica, čovjek bi pomislio da ova dama ima sve. No Ivana ima još mnogo nedosanjanih snova.

Više pogledajte u prilogu IN magazina.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.