Uspješna poduzetnička priča

Gastronomska avantura bivšeg Vatrenog: Dražen Ladić i supruga pripremaju najukusnije međimurske specijalitete!

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Dražen Ladić sada se bavi ugostiteljstvom Dražen Ladić sada se bavi ugostiteljstvom Dražen Ladić sada se bavi ugostiteljstvom Dražen Ladić sada se bavi ugostiteljstvom Dražen Ladić sada se bavi ugostiteljstvom Dražen Ladić sada se bavi ugostiteljstvom Dražen Ladić sada se bavi ugostiteljstvom Dražen Ladić sada se bavi ugostiteljstvom Dražen Ladić sada se bavi ugostiteljstvom +0 Dražen Ladić sada se bavi ugostiteljstvom Galerija

Legendarni golman Vatrenih Dražen Ladić danas ispisuje uspješnu poduzetničku priču. Sa suprugom Spomenkom otvorio je restoran u kojem nude međimurske specijalitete. Uz okuse i mirise jela koje nose u srcu, otkrili su zašto se u Međimurju tako dobro jede.

Dražen Ladić brončani je golman sa svjetskog prvenstva u Francuskoj sada već daleke '98. Priznaje kako tada nije svoju budućnost mogao ni zamisliti u ugostiteljstvu.

Pogledaj i ovo Zlatko Dalić, Dražen Ladić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) Reci ne alkoholu Znamo gdje je sinoć bio Zlatko Dalić, ali saznali smo i tko mu je nudio da pije alkohol

''Očekivao sam i nadanja i želje su mi bile da budem u nogometu cijelo vrijeme jer sam dugi niz godina proveo u Dinamu i praktički karijeru završio u tom klubu, očekivao sam da bih tu mogao nastaviti karijeru. Međutim, dolaskom braće Mamić u kub situacija se iz temelja promijenila, nisam bio na toj liniji, pa sam se jednostavno maknuo od toga svega, krenuo u privatni posao s golf-terenom i na kraju se našao u ugostiteljstvu'', priča Dražen, a na sve se nadovezala supruga Spomenka. 

''Zapravo smo svi četvero, kćeri, Dražen i ja, sjeli i razgovarali što bismo i ja sam baš inzistirala na tome da ako idemo u tom smjeru, da bih da bude na međimurski način, da budemo po nečemu prepoznatljivi'', objasnila je. 

I on i supruga Spomenka rodom su iz Međimurja pa u srcu nose jela koja su im kuhale bake i majke. Kraj omeđen rijekama Murom i Dravom nosi i naziv ''Vrt Hrvatske'', a plodove tog vrta Ladići pretvaraju u slasne zalogaje.

''To je hrana koju su ljudi spremali jer su dosta naporno radili, što na poslu, što oko kuće ili na polju, i redovito se nosila hrana sa sobom na polje. Istina, hrana je nešto kaloričnija jer su i poslovi to zahtijevali. Međutim, u današnje vrijeme i to se reducira, ali tradicija je ostala'', objasnio je Dražen. 

I dok ćete Dražena češće susresti u sali, supruga Spomenka vuče konce u kuhinji.

''Ovo je juha od koprive koju služimo s domaćim langušima. Languši su, recimo, jedna verzija uštipaka, a ovo je semifredo od karameliziranih bučinih sjemenki za koji sam recept sama osmislila. Služimo ga u restoranu s bučinim uljem, treba probati, stvarno je jako fino'', govori Spomenka.

Kaže kako se u restoranu ne pripremaju isključivo međimurski specijaliteti, ali sve se priprema na međimurski način.

Kako bi ispričali što autohtoniju gastronomsku priču međimurskog kraja, u obiteljski posao uključene su i kćeri Spomenka i Sara. Uz takvu predanost, ne sumnjamo da će se Ladići uskoro uz nogometnu broncu, okititi i kulinarskim zlatom.

 IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Maja Bajamić Celebrity Maja Bajamić u opasno uskom topu istaknula obline, poručili joj da izgleda bolje od seksi kolegice!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene