Jedva čekamo

Franka Batelić otkrila neispričane detalje o pjesmi za Eurosong

Franka Batelić (FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL) Franka Batelić (FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL) 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić (Foto: Šime Eškinja) - 2 Franka Batelić (FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL) +0 Franka Batelić (Foto: Srećko Rundić) - 4 Galerija

Početkom tjedna javnosti je predstavljen tek djelić pjesme s kojom će Franka Batelić nastupiti na ovogodišnjem Eurosongu. Pjevačica nam je otkrila neke još neispričane detalje o pjesmi Crazy.

Je li ovo uistinu formula za uspjeh na Eurosongu, pitaju se nakon prvog, tek kratkog, predstavljanja pjesme Crazy, svi obožavatelji ovog natjecanja. Ali i sama Franka Batelić. Pjevačica, ali i autorica teksta kaže kako se pjesma jednostavno dogodila. S Branimirom Mihaljevićem birala je između tri potencijalne pjesme. No kad je otpjevala Crazy, znali su da je upravo to pjesma za Eurosong.

Pogledaj i ovo Franka Batelić (FOTO: Screenshot/YouTube) Optužbe za plagiranje Javili se autori Frankine pjesme: "Jedan trenutak moje nepažnje promijenio je sve dobro što smo napravili"

''Kada bi uspjeli maknuti predznak i imperativ nacionalne pobjede i ponosa, onda bi nam svima bilo prekrasno. Ovako postoji određen teret i odgovornost, ali s time se nosimo'', kazao je Branimir Mihaljević.

Franka Batelić (FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL) Franka Batelić (FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL)

Glazbeni tim spreman je i na moguće kritike. Kažu, svatko ima pravo na svoje mišljenje. A svjesni su i toga da su neki očekivali pjesmu na hrvatskom, a ne engleskom jeziku.

''Da se dogodila pjesma koja je super zvučala na hrvatskom, zašto ne. Pjevala bi na hrvatskom, ali ova pjesma je zbilja zvučala savršeno na engleskom i odlučili smo ići s tom pjesmom'', otkriva Franka.

Kako uistinu zvuči, šira javnost saznat će 6. ožujka kada će predstaviti i videospot.

Ovom pjesmom, kaže Franka, ostvarit će se njezini snovi iz djetinjstva. Prisjeća se vremena kada je s obitelji na malom ekranu pratila popularno natjecanje.

Franka Batelić (Foto: Šime Eškinja) - 2 Franka Batelić (Foto: Šime Eškinja) - 2 Foto: Šime Eškinja

''Ja sam s dvije godine slušala Tonijevu pjesmu i stala ispred televizora s mikrofonom tj. daljinskim i govorila tako ću i ja. Stvarno zvuči nestvarno'', prepričava lijepa Franka.

I još uvijek nije potpuno svjesna svega što se događa. Tek se nedavno ponovno vratila na glazbenu scenu.

Sreću s njom dijele majka, brat te dečko Vedran Ćorluka.

''Mama i Vedran se prvo stresiraju, hoće li tebi to bit previše naporno. Ali su presretni, cijela obitelj i Vedran su mi potpora'', govori Batelić.

Franka Batelić (Foto: Srećko Rundić) - 4 Franka Batelić (Foto: Srećko Rundić) - 4 Foto: Sre?ko Rundi?

Dok će se Franka prvi put okušati na Eurosongu, Branimir će se na ovom natjecanju naći po drugi put kao predstavnik pjesme predstavnice. Kaže da je teško znati kako razmišljaju drugi producenti, glazbeni trendovi se brzo mijenjaju, a činjenicu da hrvatska pjesma u posljednjih 17 godina nije bila među prvih deset, objašnjava jakom konkurencijom, ali i još nečim.

Unatoč tomu, nadaju se da će se pjesma svidjeti hrvatskoj publici. Posebice kad se vrati s finalne dorade iz londonskog studija, u kojoj pjesme snima i popularna Adele.

Što je još Franka rekla, pogledajte u videu. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene