Završio je 18. Motovun Film Festival. Kao i godinama prije, i ovaj put je privukao tisuće posjetitelja iz zemlje i svijeta.


U pet festivalskih dana Motovun Film Festivala prikazano je više od 100 filmova svih žanrova iz cijelog svijeta. Uz gostovanja poznatih redatelja, glumaca i glazbenika, ovo je bio događaj za pamćenje. Ljetima nakon povijesnog otvaranja, umjetnički direktor i jedan od njegovih osnivača živo se sjeća prvog dana filmske motovunske avanture.

Vezani članci Slika nije dostupna Otvoren. 20 Motovun Film Festival: Publiku čeka 125 filmova Slika nije dostupna Motovun i ove godine nudi brdo dobrih filmova

Pulski filmski festival završio u znaku Matanićevog 'Zvizdana': 'Još uvijek ima tenzija, mi smo to odlučili popeglati filmom'

'Mene je bilo strah da nitko živ neće doći, tko će se popet na brdo i još je počela kiša ... i to veče se trg napunio i bio je čovjek vlasnik hotela koji me pozvao i rekao 'Mali, znaš tko je prije tebe napunio ovaj trg? Mussolini!', priča osnivač Rajko Grlić. Tog ljeta 1999. godine, uspavani gradić postao je ljetni epicentar filmskih događanja. Nastao je iz potrebe da se publici ponudi nešto drugo osim hollywoodskih blockbustera.

Uz kvalitetan filmski program, domaću i stranu publiku, koja je u vrhu posjećenosti brojila i do 40 000 ljudi, Motovun osvaja svojim zaigranim duhom. Glazbeni program, interakcija s publikom, ležernost na projekcijama njegovi su aduti. A tu je i tradicija zajedničkog fotografiranja. Kakva je atmosfera vladala Motovunom posljednjih dana, pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook