U službenom programu

Veliki uspjeh hrvatskog filma – 'Zvizdan' ide u Cannes!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Najutjecajniji filmski festival na svijetu, cannski, ove je godine prvi put u službeni program uvrstio hrvatski film. Riječ je o filmu "Zvizdan" Dalibora Matanića.

'Zvizdan' je novi film Dalibora Matanića čija će se premijera održati u Cannesu na najvažnijem filmskom festivalu na svijetu. Ovo je treći put da Matanić odlazi na Azurnu obalu. Prva dva puta s kratkim, a za mjesec dana konačno i s dugometražnim filmom. Ovo je trijumfalni uspjeh, ne samo jednog od najplodnijih hrvatskih redatelja već i hrvatskog filma uopće.

Pogledaj i ovo Jason Priestley Omiljeni Brandon Njegovi su posteri krasili zidove tinejdžerica 90-ih godina, a evo koliko je traga na njemu ostavio pomalo buran način života

'Dobro znam Cannes i dobro znam koliko je tamo teško doći', otkrio je za kamere inMagazina poznati redatelj.
Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvoje Hribar, za Matanićev film ima samo riječi hvale. 'Mislim da je to film koji baš jako treba Hrvatskoj u prvom redu, ali izgleda da se sviđa i nekome u svijetu'.

U Hrvatsku dolaze otkriti ratnu tajnu s dna jezera

Matanić ističe kako je ovo u prvom redu romantičan film. 'Ovo je moj osobni film protiv svih koji mrze u ovoj našoj močvari, kako ju zovem. Ovo je baš film o ljubavi i kako se izdići iznad mržnje'.

Poznatom redatelju u posljednje je vrijeme krenulo i na privatnom i na poslovnom planu. Oženio se glumicom Helenom Minić s kojom čeka prinovu, a njegov film sada putuje u Cannes.

Cijelu priču o uspješnom redatelju pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene