'Naslovnica'

Što je Dolores mislila o svojoj vezi s Dikanom? Sve otkrila u filmu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako su kolege Dolores Lambaši, nakon tragične pogibelji, pisale hvalospjeve, samo je nekolicina osjetila potrebu posljednji put je pozdraviti na projekciji filma o njoj.

Izvrstan dokumentarac koji je sinoć doživio premijeru za Zagreb Doxu snimila je poznata novinarka Silvana Menđušić, a daje nam uvid u posljednju godinu života glumice te nam pokazuje nešto drugačiju Dolores Lambašu. Pogledati ga je došao i njezin bivši partner Josip Radeljak na kojeg se glumica i osvrće u filmu.

Pogledaj i ovo showbuzz Priča o Dolores Lambaši Film 'Naslovnica' rasplakao je publiku

Shrvane kolege o Dolores: 'Tako je živjela nekako - sve, sve i do kraja'

Što je mučilo pokojnu glumicu u zadnjim mjesecima života, kakve joj je savjete davao glumac Stojan Matavulj te tko nije mogao zaustaviti suze na projekciji doznajte u prilogu?

Autorica je prvotno željela snimiti film o trima medijima vrlo zanimljivim damama Dolores, Vlatki Pokos i Nives Celzijus. No Doloresina smrt promijenila je planove. 'Razumijem interes javnosti, nadam se da u filmu postoji nešto više od atraktivnosti same teme, vijest o smrti Dolores bila je jedna od najčitanijih vijesti, bila je na svim naslovnicama. Mi smo pokušali ispratiti jednu osobu za koju je veliki dio javnosti smatrao da je njihova', ističe redateljica Silvana Menđušić.

U zadnjim mjesecima života, kako vidimo u filmu, brinula se zbog egzistencijalnih pitanja jer više nije bilo nijednog projekta na kojem je radila. Glumac Stojan Matavulj savjetovao joj je da ukloni umjetne trepavice i umetke u kosi te se ogoli kao glumica, pritom je upitavši može li zadržati pozornost 300 ljudi sat vremena. Ovaj dokumentarac je potvrdio da može!

U filmu se dotiče i svojeg odnosa s Josipom Dikanom Radeljakom. Potužila se kako je riječ o osobi, osiguranoj u svakom smislu, te ga zbog toga mediji ne mogu dirati, ali zato vrše pritisak na nju, s čime joj se teško nositi. Bivši partner došao je na premijeru. Za izjave nije bio raspoložen. Kino dvoranu napustio je prije kraja projekcije.

Počast su joj sinoć odali tek rijetki kolege. Iako je sinoćnja premijera bila lijepa prilika za zadnji oproštaj s prerano preminulom glumicom. U filmu 'Naslovnica' je vidimo kao osobu koja želi postati prava glumica, koja se bori za svoje mjesto pod suncem. Ekipa dokumentarca opisuje je kao profesionalnu, marljivu, inteligentnu i koncentriranu na posao. Samo je jednom prekinula snimanje, i to u trenutku kada se suočila s ružnim komentarima o sebi na Internetu. Pljesak nije izostao, kao ni pozitivni komentari. Autorica nam kaže kako su i Doloresini roditelji vidjeli film te su njime emotivno potreseni, a kako i ne bi bili. U njemu vidimo predivnu mladu ženu, željnu priznanja i ostvarenja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene