Crvenokosa ljepotica

Dubok dekolte i zavodljiv pogled - nitko nije skinuo pogled s nje!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U tijeku je jedan od najstarijih filmskih festivala, oa pažnju privlače velika filmska imena.

Donosimo priču s otvorenja, gdje su crvenim tepihom prošetale zvijezde poput glumca Micheala Keatona, koji je utjelovio prvog Batmana. George Clooney u Veneciji će proslaviti uplovljavanje u bračnu luku, a vrlo uspješno predstavili su se i hrvatski filmaši.

Pogledaj i ovo showbuzz 70. filmski festival u Veneciji Tko je ne bi poželio za kumu?

U svojoj 71. godini najstariji filmski festival na svijetu, ovaj u Veneciji i dalje se uspješno bori protiv svojih mlađih protivnika. Trebece, festivala glumca Roberta Denira i onog u Torontui koji starta idući tjedan dok ovaj još uvijek traje.

Možda će mu neki zamjeriti što već nekoliko godina što u neposrednoj blizini glamuroznog crvenog tepiha stoji i gradilište no festival u Veneciji i dalje čvrsto stoji na svojim nogama. Ponuda filmova nije razočarala a ima i nešto što ostali nemaju. Zvijezde se na premijere osim u limuzinama voze i brodicama uživajući u pogledu jednog od najljepših gradova na svijetu.

Festival u veneciji ove godine broji dvadeset filmova u konkure. Festival je otvorio film meksičkog redatelja Birdman Alejadnra Gonzalesa Injaritua za kojeg se već govori da bi mogao osovojiti Zlatnog lava.

Nakon dugih 15 godina hrvatski film je uvršten u program Filmskog festivala u Veneciji.

Redatelj je za glavnog glumca odabrao prvog batmana, Michaela Keatona, koji u filmu pokušava pobjeći od sjene bivše zvijezde superheroja.

Projekcija Birdmana, komedije u kojoj Michael Keaton glumi brodvejskog glumca, bila je uvod u natjecateljski dio programa. Iako slovi za favorita ovogodišnjeg festivala, naišao je i na kritike.

'Lako je kritizirati Hollywood. Mislim da Hollywood usrećuje ljude diljem svijeta i donosi puno toga dobroga u svijet, ali ljudi si to ne žele priznati', rekao je glumac Michael Keaton.

Na premijeri Birdamana sve su oči bile uprte u mladu glumicu Emmu Stone koja je na crvenom tepihu sve oduševila haljinom Valentino Coture ali i novom frizurom.

Na crvenom je tepihu pažnju plijenila prokušanom kombinacijom zelene haljine i crvene kose. No, Emma raspolaže i neospornim glumačkim talentom. Stone je jedna od mladih glumica s kojima ulagači u filmsku industriju ostvaruju najveću dobit, pokazala je godišnja Forbsova analiza "najvrjednijih" holivudskih zvijezda. Nekadašnji ''Batman'' njezin je glumački uzor.

'On je jedan od mojih najdražih glumaca. Gledala sam 'Beetlejuice' svaki dan dok sam odrastala. Okej, možda ne baš svaki dan, ali sam totalno luda za Michaelom Keatonom i mislim da je odličan glumac', rekla je Emma Stone.

U konkurenciji ovogodišnjeg filma, u programu horizonti, nalazi se i naš hrvatski film Ognjena Sviličića, Takva su pravila.

Riječ je o filmu nadahnutim istinitim događajima a u središtu događaja je obitelj čijeg sina pretuče skupina mladića. Priča jako podsjeća na onu mladog, rano preminulog zagrebčana Luke Ritza.

Jedan od najromantičnijih gradova na svijetu uskoro će ugostiti i najvećeg šarmera s crvenih tepiha, glumca Georga Clooneya.

Iako je ovo jedan od najdražih festivala glumca Georga Clooneya, te ga se ovdje davnih dana na pres konferencijama čak dva puta zaprosilo.

On će svoju pravu svadbu s odvjetnicom Amal Alamudin proslaviti ovdje ali tek 28. rujna nakon prve fešte u Londonu.
U danima koji slijede crvenim će tepihom venecijsnkog festivala prošetati i Al Pacino, Ethan Hawke, James Franco i mnogi drugi.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene