Po pedeseti put krapinskom dvoranom odjekivali su zvuci starih, nezaboravnih popevki koje su zapjevale ikone domaće glazbene scene.


Povijesne melodije Krapinskog festivala izašle su iz pera mnogih poznatih autora, među ostalima, i nedavno preminulog Arsena Dedića. Upravo zato njegova supruga Gabi Novak odlučila je nastupiti na 50-oj obljetnici.

Tereza Kesovija posvetila koncert svom prijatelju Arsenu Dediću

Vezani članci Gabi i Matija Dedić (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) Gabi Novak zabrinuta zbog sina: ''Bojim se za njegovo zdravstveno stanje'' Slika nije dostupna Životni put velikana: Kako je dječak iz težačke obitelji postao legenda hrvatske glazbe i poezije

'Najviše sam pristala zbog pjesme 'Oko jedne hiže navek tići lete', to je napisao Arsen a tekst je napravio Britvić, tako da evo... ni jednog ni drugog na žalost nema, ali obećanje je u pregovorima bilo da ću doći bez obzira šta se dogodi, a već smo znali šta će biti', ispričala je Gabi pred našim kamerama.

Godine suživota i glazbene suradnje s Arsenom zadužile su je kaže, da unatoč boli nastavi dalje. 'Strašna je ta rečenica život ide dalje, strašna. Za mene je to grozno, ali opet nemaš prava upravo prema odnosu osobe koja je toliko napravila da se povučeš i da u ovom trenutku ne izvadiš ono najljepše što u ovom trenutku što možeš produžiti sa osobom s kojom si toliko dugo surađivao, to je ipak puno - 42 godine', priča Gabi koja će se sada posvetiti istraživanju Arsenovih pjesama, a možda nešto i snimi. Godine suživota i glazbene suradnje s Arsenom zadužile su je kaže, da unatoč boli nastavi dalje.

Kako je bilo u Krapini pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook