Dođite na Bundek!

Prvi put u Zagrebu: Europa Donna Pink Run utrka za ljubitelje trčanja i zdravog života

Pink Run (Foto: Dnevnik.hr) Pink Run (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Pink Run (Foto: Dnevnik.hr) Pink Run (Foto: Dnevnik.hr) +0 Pink Run (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Znanstveno je dokazano kako trčanje ima višestruke pozitivne utjecaje na fizičko i psihološko zdravlje. Jedan sat trčanja na dan produžuje život za sedam sati. Stoga ne čudi da trčanje u Hrvatskoj ima sve više poklonika, a mnogi od njih doći će i na prvi Pink Run.

Prvo se treba dobro zagrijati, a onda slijedi trčanje. Mnogi od trkača i zaljubljenika u trčanje naći se u subotu na startu prve Pink Run utrke.

Pogledaj i ovo Ecija Belošević - 1 Super slatko! Ecija pokazala kako izgleda najdraža prostorija koju je ikad uređivala: "Ovo je priča kako je Goran izgubio teretanu!"

"Znači puni naziv utrke je Europa Donna Pink Run. S obzirom da nekako evo nekoliko članica iz te udruge je i kod nas aktivnih članica u atletskom klubu Perpetuum Mobile i bave se rekreativnim trčanjem došli smo jednostavno na zajedničku nekakvu ideju da napravimo prvu takvu utrku", izjavio je profesionalni atletičar s invaliditetom Vedran Lozanov.

"Dakle ja imam tu čast da sam ambasadorica te utrke i divno je kad se spaja sport i još jedan humanitarni karakter te utrke Europa Donna organizira dakle radi se borbi protiv raka dojke, to je najrašireniji rak među ženama", rekla nam je radijska voditeljica Ecija Ivušić.

Upravo su tjelesna aktivnost, zdrava prehrana i redoviti liječnički pregledi važni za očuvanje zdravlja i rano otkrivanje bolesti koje spašava živote.

"Rekreacija je, već lagano služi kao nekakva prevencija od raznih bolesti, rekreativnim trčanjem konkretno čime se ja bavim je dosta dobar način da se riješimo stresa", objasnio je Vedran.

Utrka će se održati u subotu 22. rujna na Bundeku. Počinje u 18 sati ali u vremenu prije dviju utrka održat će se gastro-edukativno-zabavni program koji će završiti koncertom. Utrka je podijeljena na dvije dužine, na 5 i 10 kilometara.

"Znači mogu se prijaviti sve punoljetne osobe, prijave su otvorene do 20.09, znači do četvrtka i ono što je najvažnije znači već nas sada ljudi zovu traže informacije, podjela brojeva bit će u petak", otkrio je Vedran.

Humanitarna utrka Pink Run ujedno je i najava "ružičastog mjeseca" - listopada, koji je svugdje u svijetu posvećen borbi protiv raka dojke. Zato tenisice na noge i dođite na Bundek.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene