Oni su bogati i slavni, imaju svjetske karijere, a zajednička im je jedna stvar. Svi korijene vuku iz Hrvatske.


Oni su bogati i slavni s adresom u Hollywoodu. Među njima su planetarno popularni glumci, glazbenici, misice, ali i kuhari. Svima je, pak, zajedničko to što su im korijeni iz Hrvatske.

Eric Bena

Prvi na popisu poznatih Hrvata nalazi se Eric Banadinovich. Njegov djed Mate, nakon završetka Drugog svjetskog rata, iz Hrvatske je emigrirao u Argentinu. Ubrzo nakon toga obitelj se nastanila u Melbourneu. Eric Bena svoju je suprugu Rebeccu upoznao zahvaljujući hrvatskom podrijetlu. Najbolja prijateljica njegove supruge, koja je čak tri puta bila u Lijepoj našoj, je Nicole iz Omiša. Eric je karijeru započeo prije 25 godina, nastupajući kao komičar u lokalnom baru u Melbourneu. A danas je jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca hrvatskog podrijetla.

Eric Bena (Foto: Getty)

John Galvin Malkovich

John Galvin Malkovich američki je glumac, producent i redatelj hrvatskog, njemačkog i škotskog podrijetla. Rođen je u američkoj državi Illinois, u obitelji hrvatskih iseljenika s očeve strane. John je u Hrvatsku dolazio u nekoliko navrata, još za vrijeme rata. Nažalost, kako kaže, ne zna ni riječi hrvatskog jezika. Djed i baka su ga samo šaputali negdje u kutu sobe kada bi se svađali.

John Malkovich (Foto: Getty)

Joe Manganiello

Hrvatske korijene vuče i Joe Manganiello, suprug glumice Sofije Vergare. Njegova majka je dijete hrvatskih emigranata. Manganiello se prvo okušao u sportu kao igrač američkog nogometa, ali se nakon teške ozljede okrenuo glumi.

Joe Manganiello (Foto: Getty)

Denise Richards

Denise Lee Richards, američka televizijska i filmska glumica te nekadašnji model, ima također hrvatske korijene, zahvaljujući svojoj majci, čiji su daleki preci s našeg područja. Karijeru je započela kao model. Ova bivša Bondova djevojka poznata je i po braku s Charliejem Sheenom, s kojim ima dvoje djece.

Denise Richards (Foto: Getty)

Teresa Scanlan

Teresa Scanlan postala je prije pet godina Miss Amerike. Ova ljepotica ponosno ističe svoje hrvatske korijene, zahvaljujući baki Nives i djedu Franku Jeliću s otoka Ilovika. Često ih posjećuje u Lijepoj našoj.

Teresa Scanlan (Foto: Getty)

Bill Rančić

Bill Rančić pak uživa u činjenici što je dio moćnog para američke TV industrije. On i supruga Giulliana uspješno grade karijere, kako zajedničke tako i odvojene. Ona vodi show na popularnoj američkoj televiziji, dok je on pobjednik prve sezone realiti showa Donalda Trumpa: Pripravnik. Bill, koji je podrijetlom Hrvat i Irac, osvojio je milijun dolara početnog kapitala za vođenje jedne od Trumpovih tvrtki.

Bill i Giuliana Rancic (Foto: Getty)

Tko je još podrijetlom iz Hrvatske, pogledajte u prilogu IN magazina.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.