Oni su bogati i slavni, imaju svjetske karijere, a zajednička im je jedna stvar. Svi korijene vuku iz Hrvatske.


Oni su bogati i slavni s adresom u Hollywoodu. Među njima su planetarno popularni glumci, glazbenici, misice, ali i kuhari. Svima je, pak, zajedničko to što su im korijeni iz Hrvatske.

Eric Bena

Vezani članci Luka Nižetić U godini bez koncerata Luka Nižetić posvetio se svom restoranu: Od Gorana Ivaniševića do Janice Kostelić, evo koga je sve ugostio Sofia Vergara i Joe Manganiello Nije ga htjela jer joj je bio prezgodan i mlađi od nje, a on je jedva skupio hrabrosti da joj nekako priđe

Prvi na popisu poznatih Hrvata nalazi se Eric Banadinovich. Njegov djed Mate, nakon završetka Drugog svjetskog rata, iz Hrvatske je emigrirao u Argentinu. Ubrzo nakon toga obitelj se nastanila u Melbourneu. Eric Bena svoju je suprugu Rebeccu upoznao zahvaljujući hrvatskom podrijetlu. Najbolja prijateljica njegove supruge, koja je čak tri puta bila u Lijepoj našoj, je Nicole iz Omiša. Eric je karijeru započeo prije 25 godina, nastupajući kao komičar u lokalnom baru u Melbourneu. A danas je jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca hrvatskog podrijetla.

John Galvin Malkovich

John Galvin Malkovich američki je glumac, producent i redatelj hrvatskog, njemačkog i škotskog podrijetla. Rođen je u američkoj državi Illinois, u obitelji hrvatskih iseljenika s očeve strane. John je u Hrvatsku dolazio u nekoliko navrata, još za vrijeme rata. Nažalost, kako kaže, ne zna ni riječi hrvatskog jezika. Djed i baka su ga samo šaputali negdje u kutu sobe kada bi se svađali.

Joe Manganiello

Hrvatske korijene vuče i Joe Manganiello, suprug glumice Sofije Vergare. Njegova majka je dijete hrvatskih emigranata. Manganiello se prvo okušao u sportu kao igrač američkog nogometa, ali se nakon teške ozljede okrenuo glumi.

Denise Richards

Denise Lee Richards, američka televizijska i filmska glumica te nekadašnji model, ima također hrvatske korijene, zahvaljujući svojoj majci, čiji su daleki preci s našeg područja. Karijeru je započela kao model. Ova bivša Bondova djevojka poznata je i po braku s Charliejem Sheenom, s kojim ima dvoje djece.

Teresa Scanlan

Teresa Scanlan postala je prije pet godina Miss Amerike. Ova ljepotica ponosno ističe svoje hrvatske korijene, zahvaljujući baki Nives i djedu Franku Jeliću s otoka Ilovika. Često ih posjećuje u Lijepoj našoj.

Bill Rančić

Bill Rančić pak uživa u činjenici što je dio moćnog para američke TV industrije. On i supruga Giulliana uspješno grade karijere, kako zajedničke tako i odvojene. Ona vodi show na popularnoj američkoj televiziji, dok je on pobjednik prve sezone realiti showa Donalda Trumpa: Pripravnik. Bill, koji je podrijetlom Hrvat i Irac, osvojio je milijun dolara početnog kapitala za vođenje jedne od Trumpovih tvrtki.

Tko je još podrijetlom iz Hrvatske, pogledajte u prilogu IN magazina.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.