glumac hrvatskih korijena

Žene ga smatraju neodoljivim i predstavljen je kao veliki zavodnik, no on taji svoj ljubavni status

Mišel Matičević Mišel Matičević DNEVNIK.hr 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Mišel Matičević Mišel Matičević i Ivana Nanut Mišel Matičević +0 Mišel Matičević Galerija

Odlazimo u Berlin, gdje smo razgovarali s popularnim njemačkim glumcem hrvatskih korijena. Iako je rođen u njemačkoj prijestolnici, Mišel Matičević uživa govoreći naš jezik, koji je naučio, zahvaljujući svojim roditeljima. U ekskluzivnom razgovoru otkrio nam je koliko često dolazi u Lijepu Našu, u kojim majčinim jelima najviše uživa te priznao kako žarko želi glumiti prvi put i u nekom hrvatskom filmu.

Glumca Mišela Matičevića žene smatraju neodoljivim, u njemačkim ga medijima predstavljaju kao zavodnika par excellence, no ovaj rođeni Berlinčanin hrvatskih korijena na pitanje o ljubavnom statusu šuti poput pravog džentlmena.

Pogledaj i ovo In Magazin: Sandi Cenov i žena - 1 Proslavili 18. godišnjicu Sandi Cenov i njegova supruga za kamere In magazina progovorili o braku i zarukama: ''Bila je to ljubav doslovno na prvi pogled''

"Privatan život i ljubav je privatna stvar. Ne pričate o tome i to znači da je dobro", istaknuo je Mišel. Njegova majka Anka, prije pedesetak godina, je sa suprugom Ivanom iz Slavonije stigla u Njemačku, nadajući se kako će ondje ostati samo nekoliko godina. Ispalo je drugačije. 1970. rodio se Mišel.

"Otišli su 68. iz Jugoslavije", rekao je glumac. Otkrio je da je prošle godine bio u Slavonskom Brodu i Dubrovniku te da dolazi često u Hrvatsku.

Postoji i hrana koja mu posebno nedostaje u Berlinu. "Ćevapi. Ako hoću jesti ćevape, majki kažem da bih porciju", rekao je Matičević. 

Mišel je već kao dijete znao da će se baviti glumom. Dosad je snimio više od 80 filmova i serija, a, poput pravog profesionalca, stekao je reputaciju radoholičara. "Znao sam već s 8, 9 godina da ću se baviti glumom", rekao je. Shvatio je to gledajući filmove Gerarda Depardeua i Al Pacinoa. 

"Majka je rekla da sam radim što hoću, ali da moram biti u tome sto posto. Uvijek je stajala iza mene i govorila: 'To je tvoja volja' ", ispričao je Mišel. 

Na nedavno održanom Filmskom festivalu u Berlinu, Mišel je predstavio svoj novi film ''Egzil'', redatelja Visara Morine, podrijetlom s Kosova. Priča je to o Kosovaru, ocu i suprugu, koji živi i radi u Njemačkoj, a čija se sumnja da ga kolege na poslu zlostavljaju jer je useljenik pretvara u paranoju i mržnju prema njima.

"U ono vrijeme kao dijete u školi par puta su mi učitelji rekli da sam gost u ovoj zemlji, da se moram dobro ponašati. Bio sam malo buntovan, tako su mi rekli", prisjetio se. Dodao je da je on Hrvat sto posto, iako ne priča tečno hrvatski jezik. 

Ovaj simpatični buntovnik već priprema nekoliko novih projekata, no jedna od velikih neostvarenih želja mu je glumiti u hrvatskom filmu. "Zovite me", poručio je hrvatskim redateljima. 

Vjerujemo kako ćemo ga uskoro gledati i u domaćem filmu kako napokon glumi i na hrvatskom jeziku.

"Pozdrav svima u Hrvatskoj", poručio je Mišel. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene