Mi smo 'IN'

Važno je oženiti se u Dubrovniku - stranci se pomamili za vjenčanjima u Hrvatskoj

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dubrovnik sve češće postaje odredište brojnih inozemnih državljana koji u želji da svojim uzvanicima pripreme doživljaj za pamćenje upravo tamo izgovore sudbonosno DA. Dosad je grad na jugu ugostio mladence iz većine europskih zemalja, SAD-a, čak i Indije.

Trenutačno je najveći porast libanonskih vjenčanja. Zašto se odlučuju u bračnu luku uploviti upravo u Dubrovniku istražila je ekipa inMagazina.

Pogledaj i ovo showbuzz Zaljubljen u Dubrovnik ODRŽAO LEKCIJU HRVATIMA: 'Svi bi trebali znati koliko vam je lijepa država'

Broj ovakvih vjenčanja od prošle godine u stalnom je porastu.'Libanonskih vjenčanja bilo bi kudikamo više, tvrdi, kada bi postojao izravan let između Dubrovnika i Bejruta', rekla je Kristina Kriste vlasnica agencije za vjenčanja.

Slavni ludi za Hrvatskom - stvar je prestiža imati vilu na našoj obali

Inozemni državljani traže i crkvena i civilna vjenčanja. Uz porast broja inozemnih vjenčanja porasla je i potreba za organizatorima. S obzirom na to da sve mora biti savršeno i realizirano prema željama mladenaca pred njima nije nimalo lak zadatak.

Nakon same ceremonije slijede večera i zabava. Mladenci se gotovo redovito odlučuju za domaće specijalitete. Razlog porasta ovakvih vjenčanja, otkrivaju nam domaći organizatori, leži u činjenici da mladencima ostane više novca zahvaljujući činjenici da im zbog troškova puta dolazi manji broj uzvanika.

S druge strane mladenci u Dubrovniku u prosjeku provedu tjedan dana pa nakon toga nema potrebe za medenim mjesecom, čime je srezan još jedan dodatni trošak. Bez obzira na sve, činjenica ostaje da je Dubrovnik postao meka za destinacijska vjenčanja.

Više pogledajte u prilogu inMagazina.
DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene