Kada se jedan nogometaš okuša u biznisu koji ne uključuje otvaranje primjerice novog restorana, onda je svakako vrijedan pažnje.


Umjetnički paviljon gotovo je bio premalen za brojne osobe iz domaćeg kulturnog, sportskog i zabavnog svijeta koje su željele prve vidjeti najbolje iz kolekcije nogometaša Davora Vugrinca.

Davor Vugrinec nakon nogometa otvara - umjetničku galeriju

Vezani članci Izložba Ivane Popović (Foto: Promo) Prvi pogled na izložbu "Ljubav i otpor Ivane Popović" PR Otvorena izložba koja spaja arhitekturu i umjetnost

Remek-djela hrvatske moderne, koja najbolji strijelac Hrvatske nogometne lige skuplja više od dvadeset godina, sa zanimanjem su promatrali, među ostalima, Ćiro Blažević, Đurđa Tedeschi, Vanda Winter i Ognjen Vukojević. Na otvorenju izložbe itekako je imao razloga da bude ponosan. Njegova kolekcija sve je ostavila bez daha.

Ova izložba još je jednom potvrdila koliko je zanimanje domaće javnosti za kolekcije u privatnom vlasništvu. Ne čudi to previše kada i struka priznaje kako kolekcionari zaista dobro rade ono što muzeji zbog financija možda i ne mogu. Autoru izložbe Igoru Zidiću pomagala je Vugrinčeva supruga Petra po struci kustosica. Kaže kako je i sama mnogo naučila od supruga koji je za umjetnost pravi stručnjak. Vugrinčeva izložba tek je prva u ciklusu "Privatne kolekcije u javnoj instituciji", kojim je Umjetnički paviljon, sudeći prema odazivu, itekako pogodio!

Kako je bilo pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook