Spreman za proslavu

Slavi 40. obljetnicu: Dražen Žanko otkrio nepoznate detalje iz svoje bogate karijere!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dražen Žanko, autor jednog od najvećih domoljubnih hitova, spreman je za veliku proslavu. U prosincu će, uz pjesmu i prijatelje, koncertom proslaviti četrdeset godina na sceni. Samo za In Magazin otkrio je neke od nepoznatih detalja iz svoje bogate karijere.

Svoju solističku karijeru, jedan od najpoznatijih Sinjana, započeo je upravo pjesmama iz voljene Zagore.

Pogledaj i ovo Alen Bičević kao Gabi Novak, TLZP - 23 Nije bilo jednostavno! Alen Bičević briljirao je kao Gabi Novak i odnio svoju drugu pobjedu u hit-showu: "Osjećaj koji sam imao je famozan, nešto neopisivo!"

"Pa meni je to najnormalnija stvar da sam tu našao svoje korijene ali ja to nikad nisam radio sa svojom odlukom, to je sve izlazilo iz mene kao da to tako mora biti i to je stvarno istina. To vam najpoštenije govorim kad sam napravio tu "Cetinu" koja je postala poslije trideset i nešto godina popularna. To je bilo ono što sam ja baš osjećao i nisi moga uteči od toga jednostavno", objasnio je Dražen.

Prve korake na sceni napravio je još kao dijete.

"Počeo sam pjevati na takmičenjima pjevača amatera, kako mi je to krenulo od ruke osvojio sam neke nagrade, to mi je dalo nekog podstreha da idem dalje. Poslije toga sam počeo svirati gitaru i onda me to potpuno zaludilo", otkrio je.

Prije nego što je uplovio u solo vode, godinama je svirao u grupama.

"Mi kao grupe od Beatlesa, Rolling stonesa, Zeppelina, Deep purplea, Queenovce smo svirali, tako da smo mi, to jest, ja odgojen na jednoj školi pop rocka koji je neki temelj te rock škole, a poslije smo puno slušali Sanremo. Znam da smo navečer slušali tko će pobijediti i sutra smo to svirali na plesnjacima", izjavio je Dražen.

Širinu svojih interesa pokazao je u mjuziklu "Mirakul" koji je napisao za 300. Sinjsku alku i glazbom je proputovao cijeli svijet.

"Ja sam svagdje išao sa srcem, s pjesmom, želio sam te pjesme prenijeti ljudima gdje dolazim, oni su to osjetili, primili su to sa srcem pa smo se super družili i na neki način uvijek je bilo dobro", izjavio je.

Na putovanja je često s njim išla i supruga Gordana, s kojom je od rane mladosti.

"Ženu sam upoznoa na plesnjaku u Kaštel Lukšiću gdje ona živi i onda sam je dvaput ispratio doma i treći put sam je odveo sebi doma", otkrio nam je Dražen.

U skladnom braku su već 42 godine.

"Tajna uspjeha braka je da svatko obavi svoje obaveze kako mora, kako ti život donosi da puno ne filozofiraš jer najlakše se posvađati. To možeš na dan 20 puta, znači da ti to shvatiš kao obvezu na kraju krajeva i zakletvu. Na kraju se tu pojave i unuci koji ti uljepšaju život i onda sve to dobije svoj neki obol", zaključio je.

Zajedno uživaju u svakom trenutku, a najviše vole jesen kada u njihovu masliniku počinje berba.

"Više sam uvatio sad boje nego cijelo ljeto jer obično mi sjedimo u našem kafiću i gledamo tko se kupa, šta tko radi. Moja ekipa nije od kupanja, a ovako u maslinama kad si na suncu, a baš je pržilo, bilo je super", priznao je Dražen.

Osim pred publikom, najviše uživa u radu u svojem studiju, kojim su prošli brojni glazbenici.

"Pa Coce je počeo pjevati tako što je došao kod mene sa suprugom jedan dan na savjete da li da on ide pjevati. Ja sam mu rekao da nije problem njega ni glasa, ni stasa, da je simpatičan i da mu samo trebaju pjesme jer pjesme stvaraju pjevača", izjavio je.

U studiju se radi, ali i druži.

"Svatko donese neko svoje ja kroz humor. Grdović recimo voli pojesti i popiti, kad on dolazi ja obavezno stavim vina i pršuta na stol tako je bilo i s Cocom. Kad on dolazi u studio ja moram napraviti sve da on bude dobro raspoložen, ne mogu ga dovesti u situacije da se ne osjeća lijepo. Normalno i da može što bolje dati tu svoju pjesmu, da je donese", objasnio je.

Četrdeset godina uz glazbu proslavit će u Lisinskom 13. prosinca uz Zoricu Kondžu, Đanija Stipaničeva, Đuku Čajića, Maxa Hozića, Jasnu Zlokić, klape, zborove i, naravno, brojne obožavatelje.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) Jessica Ledon, David Guetta (Foto: Profimedia) David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) +7 David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) Celebrity On je puno poznatiji od mlađahne djevojke, no ona je takva bomba da njega i ne primjećujemo

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene