Avantura života

U spomen na voljenog sina Ribafish će plivanjem povezati hrvatske otoke: ''Mora se dalje, Rok me već čeka''

Domagoj Jakopović Ribafish (Foto: Instagram) Domagoj Jakopović Ribafish (Foto: Instagram) Instagram 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Domagoj Jakopović Ribafish (Foto: Instagram) Domagoj Jakopović Ribafish (Foto: Instagram) +0 Domagoj Jakopović Ribafish (Foto: Instagram) Galerija

Poznati novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish u spomen na svojeg voljenog sina Roka odlučio je plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke. Dok je Rok bio živ, obožavali su ih zajedno posjećivati i istraživati. Sad će ih Riba osvojiti sam, a sve s ciljem da djecu barem nakratko udalji iz virtualnog svijeta.

Zemlja je ovog 28. 2. napravila još jedan u nizu krugova oko Sunca ne našavši parking, neki nebeski programer je zaklopio svoje računalo i otišao na zasluženi počinak, a ja sam proveo dan uglavnom šetajuć, bacajuć kamičke u more i proplakavši puno, jako puno suza. Prošla je točno godina dana otkako je Rok otišao u vječna lovišta, na neko drugo mjesto, i ostavio ogromnu rupu u mom i srcu svih onih koju su poznavali to bistro dijete, dio je ovo dirljive objave Ribafisha, kojeg svi poznajemo po velikom osmijehu i sjajnom smislu za humor. 

Pogledaj i ovo Domagoj Jakopović Ribafish - 8 Smogao je snage Domagoj Jakopović Ribafish ispričao kako je nakon najveće moguće tragedije krenuo dalje: "Stvarno sam bio na dnu"

''Rok se neće vratiti, ali možda mogu pomoći nekim drugim klincima i roditeljima da malo više putuju, šeću, bave se sportom i ne čmrlje za ekranima. Projekt koji pokrećem se zove RokOtok i radi se o tome da želim plivanjem povezati sve hrvatske nastanjene otoke'', dodao je. 

''Kako je moj sin napustio ovaj svijet prerano, a kako smo zajedno osvajali sve, išli okolo, istraživali, ja kao profesor geografije, on kao dijete profesora geografije, osvojili smo 18 županija hrvatske, osvojili smo 6 zemalja i osvojili smo 8 otoka. I onda sam nekako odlučio da, kako to nisam uspio napraviti za života, da sad nekako otplivam tih 50 otoka koji su trenutno naseljeni u Hrvatskoj, minus, dva tri. Koliko sam procijenio, proplivat ću između 500 i 800 kilometara'', rekao nam je. 

Cilj projekta je na svakom otoku zaplivati s djecom i njihovim roditeljima.

''Najbitnije je to da klinci, tih pola sata, sat, što ću ja plivati s njima, i što će poslušati to neko predavanje zašto treba putovati i zašto treba upoznavati nova prostranstva, nove zemlje, nove ljude, da se nekako tih sat vremena koje bi proveli na YouTubeu, Snapchatu ili čemu već, ustvari provedu u zezanciji, društvu, igranju i nekakvoj fizičkoj aktivnosti'', objasnio nam je.

A komunikacija roditelja i djece ono je što današnjoj generaciji itekako nedostaje.

''Ja mislim da će se 90 posto ljudi koji će ovo gledati počešati na glavi i reći' pa da stvarno, mogli bismo malo više razgovarati'. Ovi svi aparati, ove sve tehnikalije kojih nije bilo kad smo mi bili mladi, malo utječu na te razgovore, na tu nekakvu bliskost i malo odvlače na krivu stranu. Naravno da nije rješenje pobacati svu elektriku sa internetom, ali nekakvo doziranje bi bilo savršeno'', zaključio je Ribafish.

Na predavanjima po otocima dijelio bi i svoju novu knjigu u kojoj je pisao o razgovorima s Rokom.

''Knjiga ustvari još nema svoj finalni naziv, riječ je o našim zajedničkim uvalama. Mi smo tražili najljepšu plažu na svijetu, i taman smo skupili tih 12, 13 komada. I kroz sva ta putovanja, i kroz ta druženja, tu je opis te nama najdraže plaže, ali isto tako i razgovori o životu i smislu svega'', otkrio nam je.

Nada se da će poput svojeg idola, plivača Veljka Rogošića, otočane izvući na rive i razveseli svojim dolaskom.

''Nije mi svrha da se obogatim, nego mi je svrha da se klinci vesele na neki drugi način. Dakle, ne sad ako su ubili tri dinosaurusa ili prošli 42 razine, nego da on malo pogleda oko sebe, da vidi malo i mora, da vidi nekog novog s kim će se družiti, ne samo da se dopisuje s njim, nego da se fizički aktiviraju. A i ja u svakom djetetu vidim svog juniora, pa će meni biti sto puta lakše'', zaključio je.

Sve je dirnuo i još jednom objavom na društvenim mrežama. 

''Ja sad krećem s treninzima, Rok me već čeka u moru kod Proizda i najdraže nam plaže. Mora se dalje, ionako je sve ovo samo nečiji ružni scenarij...'', napisao je. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene