ljeto je počelo

Domaći festivali koji privlače strance: Ovo su najbolji festivali u Hrvatskoj

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvatska je postala lokacija broj jedan u Europi za ljetne glazbene festivale prema broju posjetitelja iz cijelog svijeta.

Mnogi inozemni mediji Lijepu Našu uspoređuju s Ibizom i Miamijem, svjetskim party metropolama. Predstavljamo vam najbolje nadolazeće hrvatske festivale, na kojima se tulumari svjetski.

Pogledaj i ovo showbuzz ELEKTRONSKA FEŠTA Upravo završeno 5. i do sad najuspješnije izdanje Dimensions Festivala

Dimensions festival 2015. najavio prve zabave na brodovima!

1.    Listu najboljih otvaramo Outlookom, najvećim europskim festivalom soundsystem kulture. U Pulu dovodi brojne izvođače koji pripadaju samom vrhu house, reggae, hip-hop i drum'n'bass glazbe. On otvara svoja vrata 2. rujna, koncertom u pulskoj Areni. 2000 godina star amfiteatar jedinstvena je kulisa za glazbenu magiju koja će se događati na pozornici.

2.    Mlađi brat Outlooka, Dimensions festival, održat će se tjedan dana ranije, od 26. do 30. kolovoza na istoj lokaciji. U englesko-hrvatskoj koprodukciji, četvrtu godinu zaredom, u Hrvatsku dovodi najbolje od svjetske underground elektroničke scene.

Fresh Island Festival: Deset tisuća hip-hopera okupirat će Zrće od 15-17. srpnja

3.    Na istoj lokaciji stare austro-ugarske utvrde održat će se i Seasplash, najdugovječniji reagge festival Lijepe naše, koji ove godine slavi 13. godišnjicu postojanja.

4.    Od 12. do 17. kolovoza uspavano ličko mjestašce Deringaj pokraj Gračaca pretvara se u veliki plesni podij, na kojem je prošle godine plesalo 5 000 posjetitelja iz cijeloga svijeta. Razlog je Lost, festival elektroničke glazbe, koji će na šest dana ujediniti svjetsko trance pleme, svojevrsne nasljednike hippy pokreta. Belgijski organizatori su u Lici odlučili spojiti netaknutu ljepotu prirode i odličnu glazbu te organizirati jedinstven festival koji je lokalna zajednica u čudu dočekala.

Festival koji slavi povezanost čovjeka i prirode ne staje ni u otežanim vremenskim uvjetima. Ne pristaje biti samo glazbeni festival, već društveno događanje koje nudi i radionice joge, žongliranja te plesa na svili.

Pogledajte cijeli prilog inMagazina i pripremite se za partyyyyy!
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene