Đurđica Barlović preminula je prije 26 godina. Sa svega 42 godine, iza nje su ostali sinovi Hrvoje i Borna – tada mali dječaci.

Galerija


Đurđica Barlović napustila nas je prije 26 godina. Činjenicu da je više nema, najteže proživljavaju njezini sinovi. Danas uspješni, mladi ljudi rado govore o slavnoj mami i na nju čuvaju najljepše uspomene. Mnogi koji ih sretnu u njima i dalje prepoznaju njihovu majku. Đurđica Barlović za mnoge je bila jedan od najljepših glasova hrvatske estrade, a svojim preranim odlaskom, sa samo 42 godine, u životu i srcima svojih sinova ostavila je prazninu koju nitko nije mogao zamijeniti.

Vezani članci Jasmin Stavros Puni emocija prisjetili se uspomena na Rajka Dujmića: "To je čovjek koji me stvorio, kao da je otišlo pola mene" Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) Bila je najkarizmatičnija pjevačica bivše Jugoslavije: "Takvu umjetnicu rijetko ćemo opet sresti''

"Majka vam fali. Dandanas fali kao majka. Ne prestaje faliti. Taj moment emocije, ta rupa koju ne možete popuniti", pričaju Hrvoje i Borna. Kada je preminula, Hrvoje je imao jedanaest, a Borna tek četiri godine. Svoje se majke rado sjećaju. Čuvaju njezinu vjenčanicu, sve singlice Novih fosila, ali i fotografije koje ih vraćaju u djetinjstvo.

Unatoč popularnosti koju je uživala, Đurđica je, prepričavaju njezini sinovi, prvenstveno bila majka. Danas bi, sigurni su, bila itekako ponosna na njih. Nastavili su obiteljsku tradiciju. Hrvoje je stomatolog, a Borna zubarski tehničar. Baš poput svojeg oca i djeda. "Radimo zajedno, nadopunjujemo se, svađamo se zajedno. To je tako. Konstruktivne kritike", pričaju dečki. O glazbenoj karijeri nisu nikad razmišljali, iako imaju talent. Hrvoje svira i nekoliko instrumenata. Surov je to svijet, kažu. No kao djeca rado su s majkom išli na koncerte. Hrvoje i Borna i danas su u kontaktu s Fosilima.

Đurđica je svoj prvi nastup imala s trinaest godina. Najveću je popularnost stekla baš s Novim fosilima, s kojima je izdala šest albuma. Krenula je i u samostalnu karijeru, a kada je preminula, Rajko Dujmić izjavio je kako su tog dana stali svi satovi u njegovoj kući. Fosili su tada bili najpopularniji sastav, a Đurđica prava zvijezda. "Sjećam se kad bi došli u dućan, to je bilo, ma ne, evo vam kruh preko reda, to je Đurđica. A ona: 'Ne, ne.' Onda vam dođe neugodno", prisjećaju se Hrvoje i Borna.

I koliko god im je popularnost bila teško objašnjiva, voljeli bi da su je više živjeli. A kako bi uz što manju bol preživjeli svoj veliki gubitak, uz Bornu i Hrvoja uvijek je bio otac, ali i bake koje su ih, među ostalim, naučile kuhati. I pripremati škampe baš kako je to nekad radila majka.

Sjećanja na majku zauvijek će biti živa, a ono što joj, baš kao i preminulom ocu, žele reći jest – hvala na svemu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju