O novom normalnom

Sejo iz Zabranjenog pušenja iskreno o koroni, supruzi, ali i glazbenicima političarima: "Sumnjivo mi je to"

Davor Sučić - Sejo - 2 Davor Sučić - Sejo - 2 In Magazin 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Davor Sučić - Sejo - 1 Davor Sučić - Sejo - 2 Davor Sučić - Sejo - 3 Davor Sučić - Sejo - 5 Davor Sučić - Sejo - 6 Davor Sučić - Sejo - 7 Davor Sučić - Sejo - 8 Davor Sučić - Sejo - 4 Davor Sučić, Sejo Sexon (FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL) Davor Sučić, Sejo Sexon (FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL) +0 Davor Sučić, Sejo Sexon (FOTO: Youtube) Galerija

Kroz šalu i rock and roll Zabranjeno pušenje je opjevalo gorući problem, onaj s koronavirusom. Baš zato, s frontmanom, legendarnim Davorom Sučićem, razgovorali smo o novom normalnom. Kako gleda na glazbenike u politice te tko u njegovu životu predstavlja najveći glas razuma, a koga naziva narodnim herojem, otkrio je Jeleni Prpoš.

Iako Korona pozitivnim hitom, Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, ovoj životnoj nedaći pristupa s vedrije strane, ne znači da umanjuje ozbiljnost problema. Upravo suprotno. I on, kaže, pripada rizičnoj skupini i maksimalno pazi na svoje zdravlje.

Pogledaj i ovo In Magazin: Zvončica Vucković Pravi je majstor! Naša najdugovječnija manekenka pokazala je prema čemu gaji veliku strast: ''Kad uzmem šarafciger, ništa mi nije teško''

"Neka naša disciplina i odgovornost su ključni za živote naših starijih sugrađana i naše okoline. Svaka neozbiljnost i improvizacija po pitanju epidemije može skupo koštati", smatra Sejo.

Korona pozitivan hit nastao je u suradnji s Elvisom Kurtovićem te kada je Sexon shvatio da poslije svega što je prošao u životu, ne smije još dobiti i koronu. Socijalna distanca, kaže, nakon godina ratnog Sarajeva ne pada mu toliko teško. A život bez koncerata je trenutačno nužnost.

"Da se mene pita, do cjepiva se ne bi eksperimentiralo s okupljanjima. Vidimo da svako okupljanje donese novi problem, ja osobno nisam opušten u gužvi i ne osjećam se dobro kad sam u gužvi", priznao je.

U ovim kriznim vremenima, kaže Sejo, vrlo je važan i glas razuma. U njegova četiri zida to je supruga Saša.

"Moja supruga je narodni heroj, šef kriznog stožera i seksi kuhar", našalio se.

Za ovo vrijeme Zabranjeno pušenje je napravilo novi album. Još ne znaju kada će ga izdati i za koga, ali ovaj je glazbenik uživao u radu na njemu. Posao je za njega najbolji lijek. Za nedavni okrugli 60. rođendan, poželio si je da sve ovo što prije prođe.

"Najbitnije je da je familija zdrava i čovjek tek počinje razmišljati tek o tome aspektu kad se nešto desi. Često se toga ne sjetimo, ali to je ključ radosti i sreće u životu", zaključio je.

I dok kao svoj najveći životni uspjeh navodi upravo sretnu obitelj, onaj vezan uz Zabranjeno pušenje, su sve pjesme koje

"Takve stvari su u stvari najveća nagrada. Puno veća nego sve neke figurice i zlatne ploče koje vise na zidu. Nekako postaješ dio nečijeg života i susjed nekom velikom broju ljudi", izjavio je Sejo.

Ovom vrstom kreative, glazbom, moguće je barem malo promijeniti svijet. Zato od nje ne treba odustajati te mu nije jasno zašto sve više glazbenika s tom misijom želi ući u politiku.

"Za mene je politika bila uvijek za ljude koji ne znaju ništa drugo. Ne možeš biti do 40. godine kreativac, a poslije toga političar. To mi je nespojivo, sumnjivo mi je ono prije, a onda i ovo poslije", zaključio je.

Kreacija Seju stalno zaokuplja, no da ima moć, promijenio bi sljedeće: "Mnogo bih hapsio, mnogo bih zatvarao, mnogo sankcionirao. Ne bih dozvolio da ljudi koji mukotrpno rade budu osiromašeni. Proširio bi kapacitete zatvora barem za 50 posto".

Od teških misli legendarni će se glazbenik odmoriti ovog ljeta, kada neće nastupati, već samo uživati. Pravi odmor, kaže, nije živio već dugih 15 godina.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Naya Rivera (FOTO: Getty) Celebrity Bivši dečko oglasio se o nestanku lijepe glumice, na nesretni događaj i njihova sina reagirao je na svoj način

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene