Prvi put u povijesti otkazan je Eurosong. Naš Damir Kedžo, koji je ove godine trebao predstavljati Hrvatsku na glazbenom natjecanju, otkrio nam je kako se štiti od koronavirusa te čega se u ovom trenutku najviše boji. Saznali smo i kako je bilo u Stockkholmu, gdje je snimao novu verziju pjesme na kojoj je surađivao s producentom o čijoj je suradnji mogao samo sanjati.

Galerija


Iako je službeni slogan ovogodišnjeg Eurosonga ''Open Up'', odnosno ''otvori se'', natjecanje za pjesmu Europe u Rotterdamu ove se godine ipak neće održati zbog pandemije koronavirusa, objavili su jučer njegovi organizatori. S odlukom se složio i naš predstavnik Damir Kedžo koji je na društvenim mrežama objavio kako će se natjecanje vjerojatno održati sljedeće godine.

"Cijela ova priča oko virusa, žao mi je, sve se zaustavlja i imam osjećaj da sve ide u zimu, ja bih volio da se sve nekako razriješi. Razgovor vodimo na više od dva metra, što je super, sve sam je ja raspitao čitao sam da je virus velik i čim ga izbaciš iz sebe on pada na tlo, tako da smo daleko udaljeni", rekao nam je Damir.

Vezani članci Severina Glamurozne na crvenom tepihu, dok peku krumpirušu ili muzu kravu, koje izdanje slavnim Hrvaticama bolje pristaje? Damir Kedžo - 3 Damir Kedžo prebolio koronu i donio definitivnu eurovizijsku odluku: ''Suludo je to očekivati...''

Kako i Damir kaže, uvjeti u kojima se trenutačno nalazi svijet nisu ni veseli ni optimistični, zastrašujući su te je prioritet sačuvati zdravlje sebe, svojih bližnjih i svih ostalih oko nas.

"Ja sam si stavio u glavi kao da ga imam u smislu da štitim druge oko sebe i tako ćeš sve zaštiti jer nećeš biti u kontaktu s dnikime bit ćeš u karanteni.
Vjerujem u svoj imunitet, da će to sve biti kako treba, ako se zarazim, bože moj, zarazio sam se, nisam lik koji paničari, nema mjesta strahu", zaključio je.

S obzirom na to da je tek jučer natjecanje otkazano, Damir je prije tri tjedna bio u Švedskoj, gdje je snimio novu verziju svoje pobjedničke pjesme "Divlji vjetre".

"Vratio sam se iz Stockholma, nazvao frendicu koja radi u KBC Rijeka jel se trebam prijavit na testiranje, rekla je samo pazi, gledaj, osluškuj. Moramo pohvaliti državne službe koje su zvale jer znaju da sam se vratio s puta i pitali su me za simptome, gdje sam, pohvala njima, prate nas i neka nas prate", izjavio je Damir.

Nakon što je pobjednom na Dori ostvario svoj najveći san iz djetinjstva, prst sudbine se umiješao i pri odabiru producenta s kojim je u studiju radio na osvježenju pjesme "Divlji vjetre" te je tako ostvario i svoj drugi san.

"To je The Mo, čovjek koji je napisao meni neke od najdražih pjesama "My heart" od Loreen, bio je s njom u počecima kada je imala najbolje pjesme. Tu sam shvatio da se umiješao prst sudbine, od svih producenta njega doveli prekrasna vijest", rekao nam je.

I Damir i Mo vjeruju kako je pjesmu najbolje pjevati na materinskom hrvatskom jeziku, a ovisno o plasmanu, pao je i dogovor s producentom za druženje u Lijepoj Našoj. 

Snimanje videospota je odgođeno do daljnjeg, s obzirom na novonastalu situaciju, a pobjedničku pjesmu i njezine nove verzije promovirat će online. Nastupa se, kaže, ne boji, dapače, spreman je još od malih nogu, a strahuje jedino za svoje najbliže.

Poseban pečat pjesmi, kako Kedžo kaže, je dakako i aranžman vokala koji je radila Ivana Husar Mlinac, a mi se nadamo da će se "Divlji vjetar" zaoriti pozornicom u Rotterdamu, sljedeće godine kada će ova pandemija biti, nadajmo se, daleko iza nas. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Rakitić se pohvalio zadivljujućim akrobacijama s atraktivnom suprugom, pogledajte kako se oni bore protiv virusa!