Tužna godišnjica

Iza spektakla u Veloj luci u čast Oliveru osim glazbene krije se i još jedna priča: ''On je ostavio taj trag...''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Obilježene obljetnica Oliverovog odlaska - 7 Obilježene obljetnica Oliverovog odlaska - 2 Obilježene obljetnica Oliverovog odlaska - 3 Obilježene obljetnica Oliverovog odlaska - 5 Obilježene obljetnica Oliverovog odlaska - 6 Obilježene obljetnica Oliverovog odlaska - 1 Obilježene obljetnica Oliverovog odlaska - 8 Obilježene obljetnica Oliverovog odlaska - 9 Obilježene obljetnica Oliverovog odlaska - 4 Koncert +19 Koncert Galerija

Velikim projektom ''Trag u beskraju'' obilježena je četvrta godišnjica smrti Olivera Dragojevića. U njemu omiljenoj Veloj Luci okupile su se brojne zvijezde i obožavatelji, kako bi se uz stihove koje nam je ostavio u naslijeđe prisjetili glazbenog velikana. Detalje doznajte u prilogu Ane Vele za In magazin!

Romantične duše, roditelji u izlasku s djecom, strastveni navijači i zaljubljenici u život svih vrsta, došli su u Velu Luku kako bi se prisjetili glazbene legende koja je svoje note utkala u naše živote.

Pogledaj i ovo In Magazin: Petar Dragojević - 5 ''jer nosiš moje prezime...'' Petar Dragojević otkrio nam je rečenicu slavnog strica koja mu se najviše urezala u sjećanje: ''Rekao mi je...''

''Ovdje je sve što je vezano uz Olivera, a to je praktički cijeli moj glazbeni život, od odrastanja do esencije, bez Oliver ja ne bih pjevao'', zaključio je Tedi Spalato. 

''Vidim slike, pa se sjetiš nekih stvari koje si prošao, stvarno neka izmješana emocija'', govori Petar Dragojević. 

''Svake godine sam ovdje iz poštovanja  zato što je bio dio mog odrastanja i zato što volim ljude ovdje, i zbog njegove obitelji, to su predivni ljudi, tako da jednostavno te datume moraš biti ovdje'', objasnio je Ivan Huljić.

''Pred kraj njegovog života sam ga imala priliku upoznati i čuti njegove savjete, doživjeti izbliza tu toplinu, veličinu, vidjeti da je najveć veličina najprizemljenija, mislim da je to za nas mlade velika inspiracija i motivacija'', zaključila je Mia Dimšić.  

''Imao sam ga čast upoznati 2013. godine na Runjićevim večerima, jednostavno, on je bio pokazatelj kako čovjek može biti velik, a ostati potpuno normalan'', rekao je Matija Cvek. 

''Svi su ga voljeli i poštivali jer je bio stvarno veliki glazbenik'', kaže Zorica Kondža. 

''Oliver nikad nije bio pobornik velikih formalnosti, vjerujem da bi ovaj način sjećanja na njega on odabrao da to bude tako'', zaključio je Petar Grašo. 

Nastup na koncertu Trag u beskraju bio je osobito emotivan Petru Dragojeviću, kojem je Oliver bio poput drugog oca.

''Najbolji savjet koji mi je dao bio je da biram samo pjesme koje osjećam, da nije bitno hoće li ona biti na radiju i da ljudi nađu put do pjesme. To smo vidjeli kod nekih njegovih pjesmi koje nisu nigdje pobijedile, a kasnije su bile evergreeni'', priča Petar Dragojević. 

No iza ovog spektakla krije se još jedna priča. Priča o prijateljstvu Ante Gele, Alana Bjelinskog, Gibonnija, Zorice Konđe, Tedija Spalata i mnogih drugih glazbenika s nikad prežaljenim Oliverom.

''Ispod je jedna priča koja je ne samo glazbena nego i ljudska, on je ostavio među ljudima taj trag čovjeka izuzetno duhovitog, uvijek spremnog pomoći, izuzetno dragog, dakle jednog čovjeka kao uzora i glazbenika uzora'', govori Tedi Spalato. 

Ako čovjek živi dok žive njegova djela, Oliver će biti tu s nama još dugo vremena.

In Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Sandra Bagarić Sandra Bagarić Sandra Bagarić Sandra Bagarić +6 Sandra Bagarić Celebrity Raskošni dekolte naše operne dive uzburkao je društvene mreže, a ovaj put je pokazala i druge atribute!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić Lidija Bačić Lidija Bačić Lidija Bačić +25 Lidija Bačić Celebrity Lidija Bačić ne može se odlučiti koji joj je badić bolji, pa je raskošne obline istaknula u još jednoj mini verziji

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene