Uključite Blagdane

VIDEO Duh prošlih Božića prati i poznate Hrvate

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Uz blagdanske mirise i okuse lako se prizivaju uspomene na neke prošle Božiće, pogotovo one iz djetinjstva kada su uzbuđenje i radost bili ipak nešto veći nego u ovim odraslijim danima.Brojni poznati prisjetili su se za nas svojeg najljepšeg Božića.

Svatko ima neku posebnu uspomenu na ovaj poseban dan. Kićenje drvca, darovi, kolači, druženje, pjesma, sve nas to iz djetinjstva još prati i čini da se još više veselimo blagdanima, pokušavajući ih učiniti baš onakvima kakvi su u našim najljepšim sjećanjima. Iznimka nije ni Ivana Radovniković, kao ni Marija Husar.

Pogledaj i ovo showbuzz Najljepši dani Poznati Hrvati otkrili što im znači Božić

Posebna ulica u Gračanima - kićenje jelke uz zvukove tamburice

Blagdanski stol, mirisi pečenja, kolača i ostalih delicija neizostavni su dio blagdana kojeg se ne želimo odreći ni u ovo doba u kojem se ne možemo baš pohvaliti blagostanjem. I premda smo nekada umorni od kuhanja i ostalih priprema, to je nešto čega se ipak ne isplati odreći. Bez toga je operna pjevačica Sandra Bagarić imala jedan tužan Božić. 'Htjela sam pobjeći od nakuhavanja, od te kućne atmosfere, ali sam shvatila da se Božić ne dočekuje u hotelu, lijepo je kad te neko služi ali doma ga treba dočekati u mirisnoj posteljini, pidžami, uz kolačiće koji miriše. Može taj stol blagdanski bit i skroman ali široki osmijeh je nešto što možemo pokloniti jedni drugima umotan u jedan veliki zagrljaj', rekla je Sandra.

A nekim drugačijim Božićem žali Marko Perković Thomspon. Djetetu odraslom na selu, nekadašnja tradicionalna slavlja su se urezala u sjećanje. 'Meni je ostao u sjećanju Božić na naš način kad su ljudi iz zaseoka u zaseok pjevali pjesme, stare pučke božićne pjesme, kad su se kuhali specijaliteti za te dane, kad se molilo na jedan stari način', priča pjevač.

Pogledajte cijeli prilog u inMagazinu. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene