sve u genima

Bolna točka modernog muškarca: Ćelavosti nisu pošteđeni ni slavni

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Moderne muškarce sve više zabrinjava gubitak kose. Iako mnogi smatraju da ta pojava može postati prednost i pridonijeti šarmu, za dobar dio populacije to je noćna mora. Ni slavni muškarci nisu izuzetak...

Jason Statham – Mišićavi ćelavac kojem žene ne mogu odoljeti!

Pogledaj i ovo Rosie Huntington-Whiteley i Jason Statham Prava ljubav Miljenik žena i njegova lijepa supruga nisu skrivali zaljubljene poglede, nježno su si šaputali, a drugima se nisu zamarali

Provjerili smo što je mit, a što istina, kako dolazi do preuranjenog gubitka kose te može li mu se stati na kraj. Oko 80 posto muškaraca u dobi do 50 godina suočava se s gubitkom kose, a postotak muškaraca mlađih od 30 godina s tim problemom danas je na visokih 30 posto - ni slavni muškarci poput Vina Diesela i Jasona Stathama nisu izuzetak.

Rosie Huntington-Whiteley: 'Najsretnija sam kad mi dragi spava gol'

Iako prevladava mišljenje da je ženama izgled ipak važniji nego njihovim snažnijim polovicama, mladi su muškarci sve više opterećeni estetikom i idealima ljepote. Kod žena se gubitak kose može javiti zbog hormonskog disbalansa, anemije, bolesti štitnjače i drugih bolesti, ali i zbog stresa ili dijete.

Što se tiče vanjskih faktora za koje se često tvrdi da izazvaju gubitak kose u muškaraca, često se spominje nošenje kacige, kape ili prečesto pranje kose. Međutim, strah je u tim situacijama bezrazložan.

Najčešći uzrok opadanja kose i kod muškaraca i kod žena je genetska predispozicija. Mnogi školski udžbenici učili su nas da gubitak kose izaziva gen koji se prenosi po majci. Nova istraživanja dala su drugačije rezultate. Postoje i tretmani koji se nude u specijaliziranim klinikama, no oni su efikasni samo ako s njima započnete - na vrijeme. Dragi muškarci, imajte na umu da šarm kojim ćete osvojiti svoju srodnu dušu ne ovisi o vašoj frizuri. Na dojam koji ostavljate najviše utječe vaš karakter što slavni zavodnici i potvrđuju. 

Pogledajte cijeli prilog inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene