Moderne muškarce sve više zabrinjava gubitak kose. Iako mnogi smatraju da ta pojava može postati prednost i pridonijeti šarmu, za dobar dio populacije to je noćna mora. Ni slavni muškarci nisu izuzetak...


Jason Statham – Mišićavi ćelavac kojem žene ne mogu odoljeti!

Provjerili smo što je mit, a što istina, kako dolazi do preuranjenog gubitka kose te može li mu se stati na kraj. Oko 80 posto muškaraca u dobi do 50 godina suočava se s gubitkom kose, a postotak muškaraca mlađih od 30 godina s tim problemom danas je na visokih 30 posto - ni slavni muškarci poput Vina Diesela i Jasona Stathama nisu izuzetak.

Rosie Huntington-Whiteley: 'Najsretnija sam kad mi dragi spava gol'

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Ova je fotografija 'rastopila' djevojke diljem svijeta Slika nije dostupna Ma kome treba transplantacija kose!

Iako prevladava mišljenje da je ženama izgled ipak važniji nego njihovim snažnijim polovicama, mladi su muškarci sve više opterećeni estetikom i idealima ljepote. Kod žena se gubitak kose može javiti zbog hormonskog disbalansa, anemije, bolesti štitnjače i drugih bolesti, ali i zbog stresa ili dijete.

Što se tiče vanjskih faktora za koje se često tvrdi da izazvaju gubitak kose u muškaraca, često se spominje nošenje kacige, kape ili prečesto pranje kose. Međutim, strah je u tim situacijama bezrazložan.

Najčešći uzrok opadanja kose i kod muškaraca i kod žena je genetska predispozicija. Mnogi školski udžbenici učili su nas da gubitak kose izaziva gen koji se prenosi po majci. Nova istraživanja dala su drugačije rezultate. Postoje i tretmani koji se nude u specijaliziranim klinikama, no oni su efikasni samo ako s njima započnete - na vrijeme. Dragi muškarci, imajte na umu da šarm kojim ćete osvojiti svoju srodnu dušu ne ovisi o vašoj frizuri. Na dojam koji ostavljate najviše utječe vaš karakter što slavni zavodnici i potvrđuju. 

Pogledajte cijeli prilog inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook