Fobije ima velik dio stanovništva, pa tako i naše zvijezde. Boje se uistinu različitih stvari - od ljuskica i želea do potresa i malih prostora.

Galerija


Otkad su nas pogodila dva velika potresa, onaj banijski i nešto prije njega zagrebački, strah od njih mnogima se uvukao pod kožu.

Vezani članci Serijal Fakap - 1 Pogledajte najurnebesnije trenutke domaćih zvijezda na snimanju hit-emisije, dobro će vas nasmijati! Poznati Hrvati/ce na selu - 1 Iz grada na selo: Saznajte koji su poznati Hrvati odabrali život izvan gradske vreve i nisu požalili

''Moj raniji najveći strah je bila klaustrofobija, dosta sam je dobro izliječila. Još postoje mali prostori gdje bi mi bilo teško disati, ali sad me najviše strah potresa. Da ti sad malo jače gurkaš nogom ili bilo tko, ja bih rekla - stani. Malo mi se previše usjeklo, kad bih pričala razgovarala sa psihijatrom, sigurno bi mi rekao da imam PTSP'', govori Matija Vuica. 

I dok se Matija boji potresa u kojem su joj stradali i dom i poslovni prostor, Pamela Ramljak sigurno nikad neće skočiti padobranom.

''Ni u narednih 300 godina. Inače mi je fobija letenje, a sad znam i zašto, zbog moje trombofilije. Na svakom letu dužem od tri sata moram si dati injekciju. Vidiš ti kako ti tijelo daje signale, cijeli život bojim se letenja i sad znam zašto'', priča Pamela. 

Sličan strah ima i Slavko Sobin.

''Bojim se visine, odnosno bojim se stajati na rubu, ali nemam neki strah da ga ne bih mogao savladati'', kaže.

Postoje i oni koji se ne mogu kontrolirati.

''Pa, imam jednu iracionalnu fobiju, strašno se bojim osa, pčela, svega letećeg što može piknuti'', kaže Petra Dugandžić.

''Generalno sam užasno racionalna osoba koja se ne boji, ali možda se ne osjećam ugodno blizu zmija i paukova. Nije da ću sad bježati glavom bez obzira jer sam dijete sa sela koje je živjelo s tim istim životinjama'', govori Ivan Friščić, modni dizajner. 

''Meni je najgore kada dođe napadaj klaustrofobije, recimo u ovim novim tramvajima. Ne mogu vam opisati taj oblik, kad vas stisne, morate po cijenu života izaći van'', govori Josip Tešija, bivši model. 

Ima i onih čiji strahovi pomalo imaju miris Hollywooda.

''Ne znam kako se ta fobija zove, mislim, znam, ali sam zaboravila, naziv je nekako kompliciran, to je fobija od ljuskica. Ne znam kako bih sad to objasnila, imam fobiju od drhtavog, tipa žele, puding i tome slično'', govori Ana Begić Tahiri. 

 IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.