Fobije domaćih zvijezda

S kim se nećete susresti u liftu, a tko pored vrata uvijek ima spremnu torbu s nužnim stvarima u slučaju potresa?

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 1 In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 2 In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 3 In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 4 In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 5 In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 6 In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 7 In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 8 In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 9 In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 10 +4 In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 11 Galerija

Fobije ima velik dio stanovništva, pa tako i naše zvijezde. Boje se uistinu različitih stvari - od ljuskica i želea do potresa i malih prostora.

Otkad su nas pogodila dva velika potresa, onaj banijski i nešto prije njega zagrebački, strah od njih mnogima se uvukao pod kožu.

Pogledaj i ovo Petra Dugandžić i Saša Vranković vjenčali su se dvaput Domaća glumica otkrila da se razvela nakon 12 godina braka: "Nije se dogodilo naglo..."

''Moj raniji najveći strah je bila klaustrofobija, dosta sam je dobro izliječila. Još postoje mali prostori gdje bi mi bilo teško disati, ali sad me najviše strah potresa. Da ti sad malo jače gurkaš nogom ili bilo tko, ja bih rekla - stani. Malo mi se previše usjeklo, kad bih pričala razgovarala sa psihijatrom, sigurno bi mi rekao da imam PTSP'', govori Matija Vuica. 

I dok se Matija boji potresa u kojem su joj stradali i dom i poslovni prostor, Pamela Ramljak sigurno nikad neće skočiti padobranom.

''Ni u narednih 300 godina. Inače mi je fobija letenje, a sad znam i zašto, zbog moje trombofilije. Na svakom letu dužem od tri sata moram si dati injekciju. Vidiš ti kako ti tijelo daje signale, cijeli život bojim se letenja i sad znam zašto'', priča Pamela. 

Sličan strah ima i Slavko Sobin.

''Bojim se visine, odnosno bojim se stajati na rubu, ali nemam neki strah da ga ne bih mogao savladati'', kaže.

Postoje i oni koji se ne mogu kontrolirati.

''Pa, imam jednu iracionalnu fobiju, strašno se bojim osa, pčela, svega letećeg što može piknuti'', kaže Petra Dugandžić.

''Generalno sam užasno racionalna osoba koja se ne boji, ali možda se ne osjećam ugodno blizu zmija i paukova. Nije da ću sad bježati glavom bez obzira jer sam dijete sa sela koje je živjelo s tim istim životinjama'', govori Ivan Friščić, modni dizajner. 

''Meni je najgore kada dođe napadaj klaustrofobije, recimo u ovim novim tramvajima. Ne mogu vam opisati taj oblik, kad vas stisne, morate po cijenu života izaći van'', govori Josip Tešija, bivši model. 

Ima i onih čiji strahovi pomalo imaju miris Hollywooda.

''Ne znam kako se ta fobija zove, mislim, znam, ali sam zaboravila, naziv je nekako kompliciran, to je fobija od ljuskica. Ne znam kako bih sad to objasnila, imam fobiju od drhtavog, tipa žele, puding i tome slično'', govori Ana Begić Tahiri. 

 IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene