Imati nekretninu na krajnjem jugu Hrvatske oduvijek je bila stvar prestiža. No, u posljednja dva mjeseca niz poznatih osoba odlučilo je kupiti kuće u Dubrovniku. Edin Džeko, Bojan Bogdanović i Slavica Ecclestone tek su neki od sretnika koji će uživati u luksuznim kvadratima.


Najveći kupac nekretnina u Dubrovniku među poznatima je nogometni trener Vahid Halihodžić. Vlasnik je prelijepe kuće u blizini Starog grada te još desetak stanova i poslovnih prostora. Dvije nekretnine u Dubrovniku ima košarkaški trener Jasmin Repeša, a po jednu imaju bivši rukometaš Zagreba Kiro Lazarov i nogometaš Bundeslige Srđan Lakić.

Zvijezde koje nisu odoljele Dubrovniku: Razotkrili smo njihove želje i taktike kako biti neprimijećeni

Vezani članci Županijski sud u Zagrebu Svi osumnjičeni koji su malverzacijama oštetili stečajne dužnike za više od 30 milijuna kuna pušteni da se brane sa slobode Slika nije dostupna Legenda Real Madrida odmara u luksuznoj vili: 'Hrvatska je fantastična!'

Početkom ljeta doznali smo kako je vlasnica nekretnine u u Zatonu, mjestu nekoliko kilometara udaljenom od Dubrovnika postala Slavica Ecclestone. Stručnjaci kažu kako je kuću nudilo nekoliko lokalnih agencija uz prodajnu cijenu od 19 milijuna kuna.

Bivši fotomodel i supruga šefa Formule 1 vilu je već počela preuređivati po svom ukusu. Idejno rješenje osmislili su talijanski arhitekti, a budući ispod kuće ima pristanište za brod - očekujemo da će uskoro i luksuzno plovilo stići u Dubrovnik.

Novi stanovnik povijesne jezgre je i košarkaški reprezentativac i član NBA momčadi Brooklyn Netsa Bojan Bogdanović. Za koji iznos je nekretnina površine 104 metra četvorna, koja ima svojstvo spomenika kulture došla u vlasništvo košarkaške zvijezde nismo uspjeli saznati. Zna se tek da je na nju pravo prvokupa imala Županija Dubrovačko-Neretvanska i Grad Dubrovnik. Oboje su ponudu odbili.

Hip-hop mogul Russell Simmons odmara u Splitu – godišnji s kćerima, bivšom ženom Kimorom i njezinom suprugom

Može se zaključiti kako Dubrovnik postaje pravo mondeno ljetovalište. Nekretnine u njemu posjeduju već brojne poznate osobe, a među prvima potencijal je prepoznala Francesca von Habsburg koja je u staroj jezgri kupila trokatnicu površine 250 četvornih metara za 400.000 eura te nekretninu na Lopudu.

Koje su još poznate face pronašle svoj dio raja na našoj obali saznajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook