Čarolija začina

VIDEO Azijska avantura mladog gastro virtuoza

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Mlladi kuhar iz Čakovca, bivši pobjednik MasterChefa, Nikola Lesar trenutno je na putovanju gdje upoznaje nove kulinarske vještine.

Gastro putovanje bivšeg pobjednika MasterChefa Nikole Lesara. Odredište je Indija, zemlja bogata bojama, okusima i dobrotom, no siromaštvo ljudi osjeća se na svakom koraku.

Pogledaj i ovo DJ Adam Sky (Foto: Instagram) Htio pomoći kolegici U bizarnoj nesreći u luksuznoj vili na Baliju preminuo DJ Adam Sky

Kutija iznenađenja za Sanju, Irinu i Nadu: 'Osjećam se kao u školi!'

Nakon Kambodže, Vijetnama, Nepala, Tajlanda i Kine mladi gastro virtuoz iz Čakovca Nikola Lesar svoju je azijsku avanturu nastavio u Indiji.

Ljutinom protkana indijska kuhinja, prekrasni krajolici i uzbudljivo putovanje pustinjom obilježili su njegovu indijsku avanturu.

Prvo što masterchef Nikola pomno proučava na putovanju nepoznatom zemljom je, naravno, hrana.

'U Indiji se priprema sve što je ljuto, Masala je glavna, to je taj miks začina od cimeta, chilija, papra, ovisi od regije do regije u kojoj ste. Oni imaju različite vrste masale i s tim se rade druga jela',rekao je Nikola našim kamerama.

Indijci su vrlo domišljati i kada su pića na meniju. Naime, klasični alkohol je ilegalan osim u nekim državama. No, Indijci rade 'svoju' mješavinu pića koji ima sličan učinak kao alkohol, dodavajući jogurt i kanabis primjerice.

Dok obični turisti doma nose uobičajene suvenire, Nikola je kao uspomenu iz Indije ponio jedan specifičan začin.

'Imao sam priliku dobiti najbolji šafran na svijetu koji je ručno bran, kašmirski šafran, koji sam pokupil u Indiji, inače užasno skup po gramu, u Indiji sam ga platio stvarno neku siću' dodao je Nikola.

Čini se da je Azija osvojila srce mladog kuhara. Nikola je trenutačno u Tajlandu, gdje se školuje i radi u tamošnjim pretižnim restoranima.

Koja je kuhinja ukusnija? Egzotična azijska ili ipak preferira naša tradicionalna domaća jela? Pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene