Legendarni Zoran Predin

Bili smo u Ljubljani s jednim od najpoznatijih slovenskih glazbenika

Zoran Predin (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zoran Predin (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Zoran Predin (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zoran Predin (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +0 Zoran Predin (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija

Jedan od najpoznatijih slovenskih glazbenika Zoran Predin sljedeće godine će velikim koncertom u Lisinskom proslaviti velikih 40 godina karijere. Nekadašnji frontmen grupe Lačni Franz će krajem ovoga tjedna gosTOvati u Zagrebu na Komferenciji na kojoj će podijeliti svoja iskustva i komunikacijske izazove s kojima se susreće. Naša ekipa ga je posjetila u Ljubljani gdje nam je otkrio i s kojim to popularnim kolegom snima duet.

Zoran Predin i Arsen Dedić bili su suradnici, ali i veliki prijatelji, a nakon velikog uspjeha albuma "Matija svira Arsena", slovenski glazbenik sada priprema album "Zoran pjeva Arsena".

Pogledaj i ovo showbuzz treba pomoć Možete li pomoći Predinu? Poznati glazbenik traži ženu iz prošlosti

''Dogovorili smo se s Matijom da mi dozvoli upotrijebiti 12 Arsenovih pjesama, ali sam ih prearanžirao u Gipsy swing s Damirom Kukuruzovićem tako da radimo Arsena u Gipsy swingu, pobjednička kombinacija. Nas same je to iznenadilo'', rekao nam je Zoran. 

Predin će 7. ožujka sljedeće godine proslaviti 40-u obljetnicu karijere nastupom u Lisinskom, a ovih dana u Zagrebu snima duet sa Sergejom Ćetkovićem koji je u toj kultnoj zagrebačkoj glazbenoj dvorani nedavno održao tri koncerta.

''Sergej mi je poslao jednu svoju pjesmu, "Stari moj" se zove i predložio je da snimimo duet. Interesantno je to da smo se samo jednom sreli na brzinu u Beogradu... i izmijenili par fraza, ali očito je moj način pjevanja taj koji mu za takav duet odgovara pa ćemo snimiti tu pjesmu za par dana...'', otkriva nam. 

Predin smatra da digitalni servisi danas imaju velik utjecaj na rađanje glazbenih zvijezda, a bendu U2 je zamjerio što je svojedobno dopustio da se kupcima smartphonea automatski instalira njihov album.

''Ja mislim da su se U2 dosta pogrešno odlučili i da su im mnogi to zamjerili, ja osobno, recimo. Da te netko sili u slušanje, to im nije trebalo'', smatra. 

Predin smatra da je rad u glazbenoj industriji bez odgovarajućeg PR-a danas gotovo nezamisliv.

''Proizvesti nekakav čak i vrhunski kvalitetan proizvod tek si na pola puta, a kako ćeš ga plasirati, kako ćeš javnost i svoju publiku obavijestiti šta si napravio, to je danas zapravo veći dio posla. Ono što je tužno u tome je da je danas ambalaža važnija od sadržaja. I to nije OK'', govori. 

Što mu još smeta i kako se nekada surađivalo s medijima, Zoran Predin će otkriti na Komferenciji koja se održava u Zagrebu 6. i 7. prosinca. Uz Predina, na predavanjima i panelima o kvalitetnoj komunikaciji u poslovima kojima se bave sudjelovat će brojna poznata imena poput odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića.

Cijeli razgovor pogledajte u IN magazinu. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Dino Rađa zasvirao gitaru na koncertu benda Buđenje (Foto: Dnevnik.hr) Dino Rađa zasvirao gitaru na koncertu benda Buđenje (Foto: Dnevnik.hr) Dino Rađa (Foto: Dnevnik.hr) +0 Viktorija Rađa (Foto: Dnevnik.hr) inMagazin Evo kako Rađa zvuči kad zasvira na pozornici i što o tome misli njegova supruga

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Rozga (FOTO: Matija Habljak/PIXSELL) Jelena Rozga (Foto: John Pavlish) Jelena Rozga (FOTO: Instagram) Jelena Rozga (Foto: Petar Vilović) +3 Jelena Rozga (Foto: Aida Redžepagić) Celebrity Jelena Rozga ljubi novog frajera? "Sve nježne riječi svijeta sačuvala sam za te..."

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Giuliano koncertom na rivi otvorio Advent u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Giuliano (Foto: Dnevnik.hr) Giuliano koncertom na rivi otvorio Advent u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Giuliano koncertom na rivi otvorio Advent u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) +0 Giuliano (Foto: PR) inMagazin Giuliano nam je povjerio koji je njegov božićni specijalitet, ali i koji su mu darovi najdraži

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene