Sve stane!

Argentinka iz Hrvatske o nogometnom ludilu u svojoj domovini: "Čak ni taksi ne radi"

Betania (Screenshot: IN magazin) - 3 Betania (Screenshot: IN magazin) - 3 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Betania (Screenshot: IN magazin) - 2 Betania (Screenshot: IN magazin) - 3 +0 Betania (Screenshot: IN magazin) - 1 Galerija

Simpatična Betania Matiak dolazi iz Argentine, no ima hrvatske korijene.

Betania Matiak ima 26 godina i dolazi iz Argentine, a prije osam godina prvi put je došla u domovinu svojih predaka i zavoljela Hrvatsku. Objasnila nam je do koje su mjere Argentinci fanatici za svojom reprezentacijom i kakvi su običaji kada se gledaju utakmice.

Pogledaj i ovo Robbie Williams - 2 Iskrena ispovijest Robbie Williams otvoreno o detaljima iz privatnog života, demonima, ovisnosti i vlastitoj djeci

Nakon što je u Argentini diplomirala, vratila se u Hrvatsku te sada uživa u svemu - i hrani i piću te običajima. "Recimo u fešti kad ljudi počnu svirati, tamburaši i u Dalmaciji, kad idem u Dalmaciju onda čujem klapu uz more, to mi je najljepše", priča Argentinka.

Argentina je velika nogometna nacija koja je dva puta osvajala Svjetsko prvenstvo, dok su na prošlom, prije četiri godine, izgubili u finalu od Njemačke 1:0. I svaki put se nadaju da će ponovno sjesti na svjetski tron. "Maradona će uvijek biti Maradona kod nas. Mi volimo Maradonu što on je radio, možda ne što je radio u životu, ali kao igrač on je pobijedio. Mislim da se ne može usporediti Messi i Maradona, to su druga vremena".

Betania (Screenshot: IN magazin) - 2 Betania (Screenshot: IN magazin) - 2

Argentinci su nogometni fanatici do te mjere da za tih 90 ili nešto više minuta dok utakmica traje, normalan život staje. Škole prekidaju nastavu, a na fakultetima se odgađaju ispiti. "Svi idu u dvoranu i onda svi gledamo utakmicu, u shoppingu samo utakmicu, u uredima isto, kao svijet stane. Da. Čak i taksi ne radi". Betania smatra da hrvatski i argentinski navijači imaju dosta sličnosti. Argentinci također vole roštiljati uoči utakmice, uz koju radije piju vino nego pivo, ali imaju i svoja specifična pića i običaje.

Ovog puta će dvoboj Argentine i Hrvatske pratiti u društvu svoje hrvatske obitelji. "Naravno da ću navijati za Argentinu i onda ako pobijedimo ne znam gdje ću spavati, ali opet ako Hrvatska pobijedi i ja ću biti sretna", zaključila je simpatična Betania.

Što nam je još otkrila, pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Betania (Screenshot: IN magazin) - 1 Betania (Screenshot: IN magazin) - 1

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene