Inspiracija svima

Unatoč sljepoći, za nju prepreka nema: Pjevačica Bernarda Bruno ispričala nam je svoju životnu priču!

Za pjevačicu Bernardu Bruno prepreka nema (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Za pjevačicu Bernardu Bruno prepreka nema (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Za pjevačicu Bernardu Bruno prepreka nema (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Za pjevačicu Bernardu Bruno prepreka nema (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bernarda Bruno (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Bernarda Bruno (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) +0 Bernarda Bruno (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Galerija

Pjevačicu Bernardu Bruno nazivaju hrvatskom Adele, a iza nje su brojni glazbeni uspjesi i nastupi.

Za pjevačicu Bernardu Bruno, unatoč sljepoći, prepreka nema. Ona ne samo da odlično pjeva, već trči, pliva, čak i skija. Ovih dana priprema se za nastup na Dori. Ova vedra i nasmijana djevojka svoju životnu priču ispričala je našoj Juliji Bačić.

Pogledaj i ovo showbuzz Nije svejedno Sara Jo oglasila se usred prve polufinalne večeri Eurosonga, pokazala je što misli o svom neodlasku u Torinu

"Pri jednoj operaciji 2001. godine zbog liječničke pogreške izgubila sam lijevo oko, sad imam staklenu protezu, a dobro treba se naučiti živjeti s tim, nije lako, ali život ide dalje. Shvatila sam da nekakvo samosažaljenje ili sve to uopće ništa ne pomaže, samo gubiš vrijeme kad u tom vremenu možeš i dosta toga dobroga učiniti, dosta toga postići", izjavila je Bernarda.

Ako nju pitate, sve je moguće. Sa samo 25 godina, Bernarda iza sebe ima glazbene uspjehe na kojima bi joj pozavidjeli i mnogo stariji kolege.

2010. godine osvojila je drugo mjesto na natjecanju za švicarskog predstavnika za pjesmu Eurovizije, dva puta je odnijela pobjedu na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku, a dogurala je i do polufinala poznatog glazbenog showa u Njemačkoj. Ove subote na Dori će se boriti za odlazak na Eurosong s pjesmom koju je sama napisala.

"Ako idem već na Doru, idem zbog pjesme. Ako mogu glasom zadovoljiti sve ok, ako ne, naći ću ja već svoj put ali ne trebam nekakvo sažaljenje, neće to pomoći nikome", smatra Bernarda.

Ova Hrvatica s adresom u Švicarskoj rođena je s visokim očnim tlakom, prošla je čak 33 operacije očiju, ali vjeru u svjetlu budućnost nikad nije izgubila.

"Pomogla mi je vjera i pomoglo mi je to da sam imala svoje ciljeve, na primjer hoću završiti školu i trudila sam se biti dobra u školi, imala sam tu nekakvu ambiciju samo što sam slijepa to ne znači da sam nekako glupa, uvijek sam htjela biti najbolja u svemu", priznaje Bernarda.

Biti najbolja u svemu, za ovu, kako je mnogi zovu, hrvatsku Adele, životni je moto. Da nije pjevačica, bila bi, kaže, sportašica. Trčanje, plivanje, čak i skijanje, njezine su omiljene sportske aktivnosti.

"Bilo je i toga da su mi ljudi rekli kako sad skijaš, a ne vidiš, a onda ja mogu reći pa dobro ima i sportaša koji ili ne vide ili imaju neko drugo oštećenje pa su na paraolimpijskim igrama", otkriva Bernarda.

Da se ničega ne boji, ova studentica pete godine teologije ne pokazuje samo na skijaškoj stazi, već i na pozornici, ali slava za nju ima drugo značenje.

"Ja tebe inspiriram, ti mene inspiriraš i tako jedni druge inspiriramo, a ne ovaj nekakvi bolesni stav konkurencije, "e ja ću sad tebe rušit kad si ti dolje onda ću te još jednom dokrajčit", nije to dobro", zaključila je Bernarda.

Njezin plan je otići na Eurosong, a za pobjedu na Dori, baš kao i za sve druge svoje životne pobjede, ima isti recept.

"Sve se može ako se želi samo treba dobra volja, treba i truda, a sad hajde se potrudi, imaj malo strpljenja, nije uvijek ugodno, nije lako, ali kome je u životu već lako", zaključila je Bernarda.

Što nam je još otkrila pogledajte u video prilogu. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Josipa Pavičić (FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) +0 Josipa Pavičić Berardini (FOTO: PR) Celebrity Domaća dama slomljena srca: "Jesu li vas ikad ostavili na Dan zaljubljenih? Mene jesu. Jutros u 4 sata."

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Demi Rose (Foto: Profimedia) Demi Rose (Foto: Profimedia) Demi Rose (Foto: Profimedia) Demi Rose (Foto: Profimedia) +4 Demi Rose (Foto: Instagram) Celebrity Ovako ona ide na večeru: Poslije vrućeg odmora na Tajlandu preplanulu put pokazuje u Londonu

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Bryan Randall (Foto: Profimedia) Bryan Randall, Sandra Bullock (Foto: Profimedia) Sandra Bullock i Bryan Randall (Foto: Profimedia) Sandra Bullock (Foto: Getty Images) +3 Sandra Bullock (Foto: Profimedia) Celebrity Nakon ove fotografije jasno nam je zašto slavna glumica svog partnera skriva od očiju javnosti

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene