Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zabavni junaci naše iduće priče su maleni leopardi, odnosno bengalske mačke. To su jedne od najskupljih mačaka na svijetu, a u Križevcima ih uzgaja Dubravko Majhen.


Dubravko Majhen predstavio nam je mužjaka Typhoona i ženku Philadelphiju, a mi vam otkrivamo sve karakteristike ove egzotične pasmine.

Vezani članci Biser s Mallorce Mjesto na kojem bi uživala svaka žena: Skupocjeni nakit se ovdje ručno izrađuje, a nosila ga je i princeza Diana Alen Vitasović, Mladen Grdović, Maja Šuput i Žanamari Perčić Bolje polovice domaćih zvijezda koje trpe znatiželjne poglede: Naši estradnjaci otkrili što im zamjeraju, a na čemu su zahvalni

Oni zgledaju poput malenih kućnih leoparda, no tvrdi nam Dubravko, nisu ni najmanje opasne. On je jedan od tek možda četiri uzgajivača bengalskih mačaka u Hrvatskoj, a zbog njihova egzotičnog izgleda, kao i mnogi drugi, na prvi se pogled zaljubio, i to na izložbi mačaka.

Typhoon i Philadelphia, kako se zovu njegovi mezimci, pasmina su dobivena križanjem azijske leopard mačke i obične mačke. Iako, ako je kupujete, morate paziti da je udaljena četiri naraštaja od leopard mačke, kako u svoj dom ne biste doveli pravu divlju macu.

Osim posebnog izgleda, neki tvrde kako se mogu i neobično glasati, cvrkutanjem. No kad vas jednom odaberu za svojeg najdražeg ljudskog prijatelja, u ovim ćete macama pronaći zabavnog sustanara.

Kako ovi ljepotani izgledaju pogledajte u prilogu IN magazina.