Popularne pjesme

EKSKLUZIVNO Autor domaćih hitova otkrio tajne hrvatske estrade

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Napisao je više od dvije i pol tisuće pjesama, od kojih su gotovo polovica hitovi. A što se krije iza njih otkrio nam je sam autor u intervjuu.

Tekstopisac i skladatelj Neno Ninčević u ekskluzivnom intervjuu prisjeća se svojih najdražih pjesama, ali i otkriva koji to hit nitko nije želio pjevati, za koga je originalno napisana Severinina Dalmatinka te koji se izvođač javno odrekao pjesme koja ga je, kako kaže, obogatila.

Pogledaj i ovo showbuzz Zajednička borba Dečki na mršavljenju! Iznenadit će vas koliko su naši rokeri skinuli kilograma dosad!

Grčki pjevači tužili srpsku estradu za krađu pjesama i traže šest milijuna eura odštete

'Dugo nosim pjesmu u sebi, dvije, tri... nekad čak i deset. I onda kad krenem pisat, to se jako brzo događa', kaže Neno a pjesma za Vladu Kalembera 'Evo noći, evo ludila' nastala je u svega nekoliko minuta.

A može li izabrati svoje omiljene pjesme? 'Uvijek volim čuti 'Stvari lagane', ima tu nešto u toj pjesmi što me uvijek raznježi. Volim i kad zapjeva Dalmatinac – tu su moji didovi, tu sam ja... Volim čut i 'Kad žena zavoli' koju je pjevao Cetinski. Kao i rana faza Magazina 'Piši, piši mi'', prisjetio se poznati autor.

Zanimljivo je i to da su neke pjesme poznati pjevači odbili, a onda su postale veliki hitovi. Kao i slučaj da je pjesma bila megahit, a pjevač je se odrekao. 'Jedno je vrijeme bila frka Oliveru u Yugotonu, i mi mu napišemo 'Žuto lišće ljubavi' i Oliver prvi puta nadmaši tiražu i zaradi. Deset godina potaju ga koje se pjesme srami, on kaže tu pjesmu. Ja kako sam živčan bio rekao sam - Ako mu se pjesma ne sviđa nek vrati sve pare koje je zaradio!', sjeća se Nino.

A u početku nitko nije htio pjevati pjesmu 'Lipa si lipa' koja je Goranu Karanu kasnije osigurala hit, a pjesma 'Dalmatinka' bila je rađena za Doris Dragović a na kraju ju je otpjevala Severina. Ninčević i godinama priprema mjuzikl 'Naša bila štorija' za koju predviđa veliki uspjeh.

Pogledajte i cijeli intervju u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene