Svjetsko ime

Najveću kontroverzu izazvao u domovini - Crkva će izgledati kako je ON zamislio!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Da je najteže biti prorok u svojem selu, potvrđuje i naš slavni arhitekt Ante Vrban

Ante Vrban slavni je arhitekt koji iza sebe ima više od 270 radova u mnogim svjetskim metropolama, no najveću je kontroverzu izazvao upravo u domovini.

Pogledaj i ovo Ante Vrban - 2 svaka čast! Još jedno vrijedno europsko priznanje struke stiglo na adresu hrvatskog arhitekta, možda najprestižnije do sada!

Već je s 22 godine dizajnirao šeikovu palaču u Dubaiu i tako se lansirao na vrh elite arhitekata, njegovi radovi krasili su publikacije kao što su Vouge Paris, Elle decor, ipak još uvijek postoji mjesto u kojem se i dalje osjeća kao 'mali Ante'.

9 najpoželjnijih Hrvata: Evo tko se sve našao na listi!

'Otkad znan za sebe smo svako ljeto bili u Šibeniku ja i brat kod bake i dide i ovo je zapravo grad koji je obilježio moje djetinstvo. Tu sam naučio plivat tu san naučio hodat, tu sam vidio sve najveće vrijednosti u jednom užasno jednostavnom okruženju koje ti isfiltrira najvažnije stvari u životu zato je ovaj grad meni najdraži', kaže slavni arhitekt koji potpisuje i dizajn nove crkve u Kninu oko koje se podigla velika medijska prašina.

Ante se pak ne obazire na komentare već nastavlja raditi prema svojem uvjerenju - Crkva će izgledati upravo onako kako je on zamislio. 'Obično nakon svake oluje je bonaca izađe sunce i to je bila moja prva vizija toga i ja sam htio da svi vjernici koji uđu tamo osjete svjetlo i jedan novi dan u kojem je granulo sunce za republiku Hrvatsku', poručuje slavni arhitekt, a cijeli intervju s njim pogledajte u prilogu inMagazia. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene