Drugačiji život

'Ja bih svakom mladom paru savjetovao da ovo proba'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Vjenčali su se 1969. godine. kada je njoj je bilo 18, a njemu 20 – dane na pustom otoku neće nikada zaboraviti.

Zamislite život bez struje i vode, pusti otok. Mjesto gdje s ostatkom svijeta komunicirate radiovezom, a brod je jedino sredstvo kojim ćete stići do najbližeg kopna. U takvom su okruženju Ankica i Slobodan Pašara započeli bračni život, ali i dočekali mirovinu.

Svjetionik 'Jadrija', sagrađen 1871. godine, dom je Slobodana i Ankice Pašara. Ovo je četvrti, i posljednji svjetionik koji je postao njihov dom. Vjenčali su se 1969. godine. kada je njoj je bilo 18, a njemu 20.

'Dobio sam poziv iz biroa do odem u Francusku raditi. Na brzinu smo se vjenčali ajmo reci . poslije sedam dana, kako smo se vječali ja sam iša na medeni mjesec bez žene', priča Slobodan. 

Ankica je tada ostala sa svojim roditeljima, a to za nju nije bilo najbolje rješenje, pa je prisjeća se, skovala plan.

Opet će se graditi jedno od Sedam svjetskih čuda!

'Na brodu je bio jedan svjetioničar i pričao da će primat svjetioničara i ja nisam ništa komentirala nego sam sve pamtila. A ja podnesem molbu', objašnjava Ankica.

Telegram da je dobio posao kao svjetioničar, iznenađeni Slobodan primio je u Francuskoj. Znao je tko iza toga stoji. Ankica mu je uvijek govorila da bi bila najsretnija da žive sami, bez njezinih strogih roditelja, bez patrijarhalnog društva.

'I onda smo na Mulo otišli, tamo smo proveli četiri i po godine. I to je svjetionik koji nam je najdraži ostao', priznaju.

Tamo se rodio i prohodao njihov prvi sin Robert. Nekoliko godina kasnije stigao je i Edvard. Bez struje i vode, život, kažu, može biti prekrasan.

Jednom mjesečno išlo se na kopno. Lovili su ribe, kupovali konzervirane zalihe za mjesec dana.

'Ja bi svakom mladom paru savjetovao da odu na mjesec dana na svjetionik živjet - malo je mjesec. Mjesec se može progurati, ali pod uvjetima po kojima smo mi živjeli, bez struje, bez vode.

Već pet desetljeća su zajedno. Sinovi Robert i Edvard podarili su im četvero unučadi. Da se Ankici zdravlje nije narušilo, prvo ozljeda kralježnice, a potom i noge, ponovno bi se vratili na Mulo pokraj Rogoznice ili Korculanske Sestrice:

Njihovu cijelu priču pogledajte u inMagazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene