Lažni profili

'Netko je slao svakakve poruke u inbox i predstavljao se kao ja'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zakonski nedovoljno uređen prostor interneta idealan je i za krađu identiteta poznatih osoba.

Osobe najčešće loših namjera otvaraju lažne profile i u virtualnom se svijetu lažno predstavljaju, dovodeći u zabludu obožavatelje, ali i stvarajući neugodnosti poznatim osobama.

Pogledaj i ovo In Magazin: Boban Rajović - 3 Otkrio veliku vijest! Životni put jednog od najpopularnijih pjevača u regiji nije bio nimalo lak: Počeo je kao čistač i taksist, a danas puni dvorane diljem Balkana!

Domaće zvijezde tomu su odlučile stati na kraj. Bivša Miss Universe Hrvatske, Andrea Šušnjara, pjevač Begina i Ivan Zak s nama su podijelili svoja iskustva.

Dvojica Zadrana hakirali Facebook profile i prevarama se domogli 12.000 kuna

Broj lažnih profila na najpopularnijoj društvenoj mreži raste iz dana u dan. Popularni izvođači ili druge javne osobe svoje lažne profile broje u desetinama, a probleme im stvaraju kako na privatnom, tako i na poslovnom planu.

Znale su se pojaviti situacije da na lažnim profilima se dogovara osobno druženje sa fanovima, da se dijele karte, da se dogovara fotografiranje i onda fanovi budu na kraju razočarani, naravno jer se ja nisam pojavio, jer ja nemam pojma o tome', rekao je Ivan Zak.

'Nekoj mojoj kolegici je netko slao svakave poruke u inbox i predstavljao se kao ja, ili nekim članovima obitelji, čak su dogovarali nekakve intervjue i suradnje', rekla je Andera Šušnjara.

Internetski je kriminal u velikom porastu. Za krađu osobnih podataka predviđene su visoke kazne. Ipak, slučajevi se policiji rijetko prijavljuju.
Prilog u cijelosti pogledajte u In Magazinu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene