Životni poziv

Ana-Marija Vuković i Anita Kajtazi Roth povjerile su nam zašto su baš sportsko novinarstvo odabrale kao zanimanje

Sportska redakcija (Foto: Screenshot Dnevnik.hr) Sportska redakcija (Foto: Screenshot Dnevnik.hr) Screenshot Dnevnik.hr 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Sportska redakcija (Foto: Screenshot Dnevnik.hr) Sportska redakcija (Foto: Screenshot Dnevnik.hr) +0 Sportska redakcija Nove TV (Foto: Nova TV) Galerija

Sportska redakcija Nove TV na okupu je više od 10 godina pa ovaj kolektiv, osim profesionalnog odnosa, krasi i onaj prijateljski

Šestorka koja proizvodi sportske minute najgledanijeg Dnevnika u zemlji, zajedno ima točno 100 godina radnog staža. U svojim redovima imaju i dvije dame kojima je sportsko novinarstvo životni poziv i velika strast. Ana-Marija Vuković i Anita Kajtazi Roth povjerile su nam zašto su odabrale to zanimanje te koja im je priča najviše ostala u sjećanju.

Pogledaj i ovo showbuzz Sportska novinarka Anita Kajtazi Roth: 'Trudna sam, sretni smo'

 

''Ja sam recimo mama u redakciji, to je već i zezancija jer dečki kad su došli su bili stvarno mladi pa je trebalo malo pričekati da odrastu i onda imam majčinski poriv'',  prisjetila se Ana-marija Vuković. 

Riječi hvale za njih ima i Anita Kajtazi Roth.

''Moram reći da su dobri, paze na nas. Uskaču nam u pomoć kad zapne negdje u rasporedu, onda znamo da možemo računati na njih i da neće biti prevelika drama. S te strane su jako dobri, ali rođendane znaju zaboraviti'', priča Anita. 

Sportska redakcija (Foto: Screenshot Dnevnik.hr) Sportska redakcija (Foto: Screenshot Dnevnik.hr) Foto: Screenshot Dnevnik.hr

Za najdugovječnija lica sportske redakcije Nove TV, sportsko novinarstvo bilo je, kažu, logičan izbor.

''Recimo da sam ja sport od malena pratila uz tatu koji je veliki sportski fanatik i uz njega sam gledala sve moguće prijenose i nedjeljom išla stvarno sve gledati, od stolnog tenisa, atletike, najmanje nogomet, objašnjava Ana-Marija. 

Sportska redakcija (Foto: Screenshot Dnevnik.hr) Sportska redakcija (Foto: Screenshot Dnevnik.hr) Foto: Screenshot Dnevnik.hr

Anita se prvo bavila sportom, atletikom i tenisom, da bi na kraju zaključila da je to jedini posao gdje će pronaći sebe. 

Iza njih je nebrojeno mnogo priča koje su ostavile trag, a neke su se zauvijek urezale u pamćenje.

'Jedna od najtežih koje sam odradila bio mi je odlazak Nike Kranjčara u Hajduk i to snimanje i tu priču cijelu i cijelu tu dramu ću baš ono zauvijek pamtiti'', prisjetila se Anita. 

Sportsku redakciju čine vrhunski urednici, voditelji i novinari, kojima je jedna od odlika beskompromisnost.

Sportska redakcija (Foto: Screenshot Dnevnik.hr) Sportska redakcija (Foto: Screenshot Dnevnik.hr) Foto: Screenshot Dnevnik.hr

''Vrlo slično gledamo na sport općenito i ono što krasi svakog od nas je da svatko od nas ima želju svojim radom poboljšati stanje u sportu, istaknuti neke probleme, otvoriti teme koje drugi ne otvaraju jer su možda škakljive, ali to nama ne smeta. Mi smo potpuno nezavisni i ne štedimo nikoga'', objašnjava Ana-Marija. 

Uz povjerenje gledatelja, najdraži im je kompliment, tvrde, onaj koji dobiju od struke, a jedan od imperativa, konstantni napredak. A što su još o svojoj redakciji, željama i poslu otkrile, pogledajte u prilogu IN magazina. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene