Kada pratimo objave na društvenim mrežama, životi nam nerijetko izgledaju savršeno. No kako izgleda prava istina, otkrila je modna urednica Ana Josipović.

Galerija


Kada pratimo objave na društvenim mrežama, životi nam nerijetko izgledaju savršeni.

''Kada smo dobili poziv za izložbu 'Kako sam lagala na Instagramu', pomislili smo kako će modna urednica Ana Josipović otkriti tajne iza savršenih fotografija. Da ćemo vidjeti mnogo trikova kako osmisliti stajling kojim ćemo dodatno privući pozornost pratitelja. No ono što nas je dočekalo istinski nas je šokiralo.

''Prošle godine za moj rođendan doznala sam da imam tumor dojke koji je već bio metastazirao.  Nije bio u početnoj fazi. Život mi se tada raspao'', prisjetila se. 

Aninu borbu s teškom bolešću dokumentirala je njezina sestra.

''Ona je moja mlađa sestra i ja instinktivno skačem kad god se njoj nešto događa'', objasnila je Slavica Josipović, fotografkinja i modna urednica. 

Kako nam je rekla Ana, ispočetka je bila strahovito ljuta na svoj život.

''Branila sam joj da me fotka i neke fotke tu je ukrala doslovno, kad sam spavala i nisam gledala'', prisjeća se Ana, a njezina sestra Slavica dodala je da je fotografija pomogla da Ana može bolje vidjeti te svoje faze kroz koje je prolazila. 

Ana je odlučila je živjeti kao i dotad pa je s vremena na vrijeme objavljivala fotografije na Instagramu.

Izložba kroz trinaest priča prikazuje virtualni i stvarni život. Tako je objavama na društvenim mrežama pridružila scene iz stvarnog života, bez filtera i uljepšavanja, koje su se događale u isto vrijeme.

U borbi za ženstvenost pomogle su joj perike, kojima je, ovisno na koga je nalikovala noseći ih, davala odgovarajuća imena poput Beyonce, Melania Trump, a tu je i Ciccolina. Uzvanici su ih na izložbi mogli isprobati.

U vrijeme kada društvene mreže zauzimaju sve veći dio našeg života, uljepšana stvarnost može nas i inpirirati da se osjećamo ljepše. A katkad, kako je to pokazala Ana, nevina laž u tome može pomoći.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr