Još od malih nogu Amra Hadžihafizbegović s ocem je boravila na filmskim setovima i u kazalištu, a oduvijek je znala da će se i ona baviti sličnim poslom, onim producenta. Amra je za In magazin otkrila kako izgleda snimanje filmova u vrijeme pandemije te koji su joj filmski setovi ostali u najljepšem sjećanju.

Galerija


Na dan kada se u Los Angelesu dodjeljivao Oscar, u čast nominiranoj bosanskohercegovačkoj redateljici Jasmili Žbanić i njezinu filmu ''Quo vadis, Aida?'' emitiran je koncert filmske glazbe koju će mnogi prepoznati iz kultnih filmova nastalih na području bivše Jugoslavije. Koncert koji je snimljen za Bosnu i Hercegovinu ali i ostatak svijeta projekt je kćeri poznatog glumca koji i glumi u nominiranom filmu, Emira Hadžihafizbegovića, Amre.

Vezani članci Emir Hadžihafizbegović - 3 Emir prebolio koronu, otkrio nam tko ga je svaki dan zvao: "Imao sam osjećaj da mi se kosti odvajaju od mesa" Emir Hadžihafizbegović - 1 Emir Hadžihafizbegović opisao tešku borbu s koronom: "To nije bolest, nego Sotona, ali ne smije se psihički čučnuti"

Da nije bilo pandemije, Amra bi vjerojatno s ocem bila na dodjeli Oscara jer je bila s njima na svim festivalima na kojima je dobivao nagrade. 

Amra je diplomirala produkciju u Sarajevu, a u šali kaže kako su Hrvati slavni zbog nogometa i sporta, a Bosna i Hercegovina zbog dobrih filmova. Kao kći poznatog glumca, oduvijek je znala da će se baviti sedmom umjetnosti.

''To me odredilo, odmalena sam bila na setovima i u kazalištu, znala sam da ću biti iza kamere'', kaže. 

Uz brojne filmske setove na kojima je volontirala i radila, najdraža su joj sjećanja na dva, jedan koji je ovjekovječen nominacijom za Oscara i drugi u kojem je jednu malu ulogu odigrao i njezin brat.

Amra je nedavno radila i na novom filmu redateljice Aide Begić koji je sniman u vrijeme pandemije. Unatoč visokim mjerama zaštite korona se ipak probila na set.

''Pred sam kraj snimanja glavna se glumica zarazila, pa smo se rasuli na dva tjedna. Nekoliko se ljudi zarazilo i pred samu premijeru jedne predstave, sve smo prekinuli. I ja sam se zarazila, ali srećom ja sam dobro prošla, na jedan dan sam izgubila okus, ali sutra se to vratilo'', priča. 

Simpatična mlada producentica kaže kako je miks oboje roditelja, koji su joj nesebično otvorili njezin vlastiti put.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Ne može prestati dijeliti fotke pozadine svoje drage u tangicama, no neke je drugi prizor više zainteresirao

Sjećate se djevojčice koja je prije 10 godina ukrala pažnju s kraljevskog poljupca? Evo gdje je i kako izgleda ova mala zvijezda danas