Procjenjuje se da je svaki drugi Hrvat u minusu, i to u iznosu od jedne ili dvije pune plaće.


Kreditne kartice najčešći su nam saveznici. Čovjek od kartice je i poznati glumac Amar Bukvić. Otkad je postao otac, čvrsto je odlučio biti štedljiviji i posložiti financijske troškove. U tome mu je pomogla financijska savjetnica.

Vezani članci Sarah Josipović - 1 Kakva majka, takva kći: Sarah Josipović progovorila o drugoj trudnoći i odnosu s majkom Suzy Skriveni talenti naših časnih sestara - 11 Nesvakidašnje časne sestre: Imitiraju, rade kao turistički vodiči i izrađuju prirodnu kozmetiku

Glumac Amar Bukvić jednog se dana planira preseliti s obitelji u veći stan. Oročena štednja, stambena ili neka druga - odlučio je koji mu model odgovara. No, za druga, manja zadovoljstva, primjerice, putovanje, dosad bi uvijek posezao za kreditnom karticom.

Ovoga puta pokušat će uštedjeti određeni iznos i unaprijed isplanirati trošak putovanja. U tome će mu pomoći financijska savjetnica i kolumnistica portala Dnevnik.hr Dijana Vladislavić.

Otkad je postao otac, on i supruga Alma pomnije prate na što troše. No, ipak i dalje se, kaže, znaju 'poskliznuti' i više potrošiti. Slaba točka je, kao i kod većine roditelja, sinčić Aman:

'Ja imam dijete od deset mjeseci, koje ima brdo igračaka koje smo supruga i ja njemu kupili, a onda on vidi na podu ovako jedan končić i to je zanimljivije od bilo čega što smo mu kupili', kaže Amar.

A kako mu je točno pomogla 'Čarobnica za financije' pogledajte u prilogu IN magazina.