Mladi franjevac iz Assisija postao je globalna glazbena zvijezda. Mnogi tvrde da je tenor svih tenora, a skromni fratar Alessandro zaradu daje u dobrotvorne svrhe.


Fratar Alessandro koji je postao globalna glazbena zvijezda, danju radi kao stolar, a navečer surađuje s producentom legendarne grupe U2.
Nakon vrhunskih tenora poput Luciana Pavarottija i Andree Bocellija, u Italiji je stasao još jedan, kako mu tepaju, anđeoski glas.

Hrvatski fratar iz Argentine: 'Hrvatski narod dobio je prijatelja'

Vezani članci Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić: "Prigibam glavu i u ime crkve molim žrtve za oprost" Ispovijest žrtve splitskog fratra (Foto: Provjereno) Ispovijest žrtve splitskog fratra: "Događalo se svuda. Evo i tu, nama iza leđa... Imao sam 12 godina"

Riječ je o Alessandru Brustenghiju, točnije bratu Alessandru, franjevcu iz Assisija, zanimljivog životnog puta. Od devete godine uči glazbu, pa iako je jednako volio i Bacha i Michaela Jacksona, opredijelio se za ovo prvo.

'Počeo sam pjevati u zborovima i kad sam imao 18. Nisam baš imao glas u početku i bilo je teško ali nakon nekoliko godina sam ustrajao', rekao je fratar.

Teško je povjerovati, kada ga čujemo danas, da mladi Alessandro nije lijepo pjevao. Uz sve to, sa 16 godina osjetio je poziv, poziv za priključivanje kleru. Zanimljivo je kako do tada nije bio vjernik te je sumnjao u postojanje Boga.

'Bilo je teško objasniti postojanje boga, bio sam u šumi, ležao sam na tlu i tražio sam neki znak božjeg postojanja i primio sam ga, kao prisutnost ljubavi prema svim bićima i ljudima i tad sam osjetio da želim dati cijelog sebe toj prisutnosti', rekao je Alessandro.

Cijelu priču o mladom fratru pogledajte u InMagazinu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook