U Dubrovniku se trenutačno nalazi jedrilica vrijedna čak 400 milijuna dolara. Nakon plovnog parka Romana Abramovicha, ispred Starog grada usidrila se jedrilica u vlasništvu ruskog milijardera Andreja Meljničenka, duga impresivnih 100 metara. Supruga ruskog tajkuna Sandra inače je dobra prijateljica s pjevačicom Ninom Badrić koja je nekoliko puta boravila na ovom impresivnom i luksuznom plovilu.

Galerija


Četiri godine bile su potrebne kako bi se izgradio najluksuzniji jedrenjak na svijetu. Vlasnica mu je nekadašnja srbijanska članica grupe Models, Aleksandra Meljničenko, koja se 2005. udala za ruskog milijardera Andreja Meljničenka. U šetnji Stradunom uživala je u društvu prijatelja.

Vezani članci Daleka Obala (Foto: INmagazin) Daleka obala prisjetila se početaka: Objavili su zaboravljene snimke s Giulianom i Oliverom Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić objasnio nam je zašto voli avanture za jednu noć, a i kakav sadržaj krije njegov mobitel

Jarboli jedrlice visoki preko 90 metara čime tri puta nadmašuje dubrovački zvonik. Dugačka je 143 metra, a zbog nevjerojatnog izgleda često je nazivaju i bijelim biserom. Jahtu je Aleksandar supruzi navodno kupio prije dvije i pol godine kao poklon za rođenje drugog djeteta.

''Jahta ima osam paluba, prima 14 putnika o kojima se brine 40-ak članova posade. o tome koliko je luksuzna najbolje svjedoči podatak da ima podvodnu kupolu iz koje se može promatrati morsko dno'', govori novinarka Kate Lujo. 

Zbog neobičnog izgleda često je uspoređuju s plovećom tvrđavom.

''Slične usporedbe budi i jahta, a koju par uz ovaj neobični jedrenjak istog naziva također posjeduje'', dodala

Na jahti je nekoliko puta boravila i pjevačica Nina Badrić koja je dobra prijateljica Aleksandre Meljničenko. Kroz Ninine objave na drušvenim mrežama doznali smo kako su se na luksuznom plovilu već družile na Karibima. A za pretpostaviti je da će se možda naći i sad, u Nininoj ljetnoj bazi na Jelsi na Hvaru.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Slavni srpski reper izgubio život u tragičnoj nesreći, liječnici mu nisu mogli pomoći